用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 麗港城迦南幼兒園2010/11
go

麗港城迦南幼兒園2010/11 [複製鏈接]

Hello ~
我囡囡都收到 上午班

原帖由 susannajeff 於 10-2-24 11:09 發表
Hi! 大家好, 我囝囝都報讀咗pn上午班.....好高興認識大家, 希望有幾會同大交流及分享吓教仔女的心得

得四個上午班 & 一個下午班

原帖由 BabyHilary 於 10-2-25 10:43 發表
am class

Username       Kid's Name    Gender
babyhilary       Hilary              Girl
shirleypeter                           Boy
susannajeff                           Boy
waiwai-2008                 ...

真係好熱鬧呀... 大家好

hello venus_mama08

我住將軍澳, 我完成晒第二次註冊.
依家等7月份既家長會

原帖由 venus_mama08 於 10-4-29 11:19 發表
haha waiwai_2008, how r u? where u live ah? are u completed 2nd registration already?

AM class
Username       Kids   Gender  Home   Class   
babyhilary       Hilary    Girl      油塘     Red
shirleypeter     熙熙      Boy     新都城
susannajeff                 Boy
waiwai-2008  惠惠      Girl      將軍澳  Blue
小謙仔朱媽       謙謙       Boy     將中     Red
beebee11       Mona     Girl      九龍城
寶媽咪Jackie    穎穎       Boy     油塘     Yellow
venus_mama08           Boy     油塘     Yellow

PM class
Username           Kids        Gender  Home   Class
carmen1102008 家諾         Boy       油塘
姚鳶                                   Boy
fakepig                               Boy
松鼠隊長              Charlotte  Girl        調景嶺

原帖由 venus_mama08 於 10-7-5 11:21 發表
好似仔多過女·

hello

原來買校服果日可以轉日期及時間架?
係唔係有兩日選 (22 or 23日)?

原帖由 venus_mama08 於 10-7-5 10:15 發表
我改左9:15,之後就去返エ

Hello Venus mama
我原先係 22號中午, 改左 23號下午啦

原帖由 venus_mama08 於 10-7-5 12:25 發表
yes, can change date and time if available
what time u reallocated  to?

AM class
Username       Kids   Gender  Home  Class MOB   
babyhilary       Hilary   Girl      油塘     Red   0804
shirleypeter     熙熙     Boy     新都城  Yellow
susannajeff                Boy
waiwai-2008  惠惠      Girl      將軍澳  Blue    0806
小謙仔朱媽       謙謙     Boy     將中      Red
beebee11       Mona    Girl     九龍城
寶媽咪Jackie    穎穎      Boy    油塘     Yellow 0804
venus_mama08 聰聰   Boy   油塘      Yellow 0809
chengswmama  詩穎    Girl    將中      Blue
AI927              Ryan    Boy   牛池灣    Blue   0802

PM class
Username       Kids      Gender  Home  Class MOB
carmen1102008家諾     Boy      油塘
姚鳶                              Boy
fakepig                          Boy
松鼠隊長        Charlotte   Girl      調景嶺

咁即係平均每個小朋友六分鐘時間呀.
可以真係有d趕.

原帖由 venus_mama08 於 10-7-7 10:19 發表
they said it will be depend on photo shooting procedures. They allocate 10 students for each hour

HI BabyHilary

聽落真係好驚喎~ 如果d保母咁無責任感數一數小朋友先.
希望我地選擇學校既保母車唔會又咁既問題啦.

原帖由 BabyHilary 於 10-7-14 11:24 發表
我屋企人同朋友都有問咁細個搭校車怕唔怕?
我之前一年都係自己接送大仔,
仲要病左都堅持自己去, 唔比工人接送,
但每日搭車來回屋企學校2次好花時間,
8月開始我自己照顧2個小朋友,
唔可能再接送, 所以2兄妹都會搭校 ...

今日收到學校通知, 聽日著運動服 + 奇趣袋.

原帖由 AI927 於 10-8-3 12:36 發表
我剛剛打了去學校問,星期五返學要著運動衫。之前好似見到有媽咪留言話是著校服。即是點呢,好混亂咁?
有無媽咪知道呀?

Hi Chengswmama

你囡囡好叻呀.
我囡囡都係藍組, 今日見佢返學 / 放學都咸呀
搞到自己都好唔開心呀

原帖由 chengswmama 於 10-8-11 22:39 發表
我囡囡今日自己步入校門, 仲同工人講BYE BYE,冇喊到, 真是意料之外.

Hi 寶媽咪

多謝你既支持, 希望囡囡快d 適應啦?
你係唔係 day1茶餐廳見到果位媽媽?

原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-8-12 23:47 發表
加油呀,可能你囡囡要多d時間適應,遲d一定可以架!

今日係公公婆婆接送校車, 話佢今日上車時咸住叫媽咪,
好彩話放學時無咸囉, 不過就無咩笑容.

唔知佢係學校既情況點呢? 係唔係都仲有咸添

原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-8-13 15:30 發表
咦咦咦,原來係你呀!haha,係我呀~坐你隔離枱!
今日阿女點呀?仲有冇喊?
放心,一定好快ok!

HI 寶媽咪Jackie

今日同左老師聯絡左, 老師話囡囡今日返學時有少少眼濕濕,
不過發覺佢係想引老師既注意. 情況算 handle 既小朋友.
叫我唔駛太擔心.

原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-8-14 07:43 發表
相信會越來越進步,放心!
你阿囡講野o唔ok?問佢講唔講到?
我問穎穎係學校做過d乜,佢講野仲係火星話,所以唔知咩情況,我一定要接放學時問老師!

Hi chengwmama

我囡囡都話食餅.

原帖由 chengswmama 於 10-8-18 22:27 發表
有冇媽咪知道這幾天茶點食咩?阿囡話食餅乾,係真定假?

hi BabyHilary

嗯 ~ 呢個星期我囡囡表現唔錯呀.
上車同公公婆婆講 bye bye.

老師話係囉奇趣袋既, 不過可能見唔夠放晒d 野.
有部份家長可能用書包.

原帖由 BabyHilary 於 10-8-13 19:09 發表
waiwai,

比d時間囡囡啦, 或者佢須要長d時間適應!
校長今日話小朋友下星期一可能會扭得西利d,
但到星期中又會轉好!

係呢, 係咪藍組小朋友要帶書包?
因為明明話8月做party bag,
但我見好多小朋友帶書包,
今日發現大 ...

睇黎好多小朋友都好叻喎~
希望佢地每日開開心心返學.

回復 1# siuwin 的帖子

Hi hau yan mama

我囡囡都係 藍組
‹ 上一主題|下一主題