用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖嘉勒v.s.救恩v.s.聖心私小都要比$$,點樣好??? ...
go

聖嘉勒v.s.救恩v.s.聖心私小都要比$$,點樣好??? [複製鏈接]

醒目開學勳章

St.Clares 同聖心已經交左學費喎 我兩間都交左,你未交??冇可能架,不過我上星期已經打左去 St.Clares 放棄左個學位
原帖由 sanlocama 於 09-6-22 20:39 發表
依家有兩間都收,一間救恩,一間聖嘉勒,聖心等後補.
你話讀邊間好?
因sc突然轉校長,我個心都突然間轉到六神無主.
想入個間又未有下聞.
都唔知點好.
因要交學費啦! :mon ...

醒目開學勳章

路過。。。。 我個女叩門入左St.Francis,不過佢今年讀小一入去已經轉全日,咁都有好多時間做功課,不過我就唔知佢地係米谷的學校,不過聽老師講佢地剛開始左有兩班係會用普通話上堂,如果入到個兩班都幾好唔駛$學普通話
SH我本來都交左學費,不過St.Francis收左個女就放棄左SH,St.Clares都收左,不過好似覺得佢地行政好亂所以揀SH。
原帖由 hinhinmummy 於 09-7-6 14:54 發表

ST FRANCIS 都係谷架
我個fd 依家未打算幫個女插st francis + marymount law
我話下, st francis 都好谷架wor, 佢話係呀, 但吾駛$ 既谷呀麻, 佢女讀上午班

佢話佢女係因為吾識做功課, 所以要等佢放工返到屋企先可 ...

醒目開學勳章

佢唔係插班,係今年9月小一,不過叩門入
原帖由 hinhinmummy 於 09-7-6 17:34 發表

呵, 恭喜你, 總之入到各位家長心目中的好學校就已足夠
相信你比個女去考插班的時侯, 就已經好了解間學校

btw, 甘我個fd 個女應該無行啦, 佢個女連軒小上的插班都無機會interview................ ...
‹ 上一主題|下一主題