用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 明天開始測驗,個半月後就考試
樓主: polarbb
go

明天開始測驗,個半月後就考試 [複製鏈接]

醒目開學勳章

傻啦,佢邊叻,叻就唔駛讀都考第一啦,佢都用好多時間讀書架,不過我同我老公就從佢細個就開始成日灌輸個意想比佢"讀書好易姐,一D都唔難" 成日都係咁同佢講, 可能講得多所以佢對讀書唔會太反感. 不過近排我開始冇咁緊張,放鬆左小小,咁佢反而重好左D,功課做快左DD,小左好多唔小心o既錯.
原帖由 Little_cy 於 10-5-26 23:11 發表
polar
yr girl is vy smart ar

醒目開學勳章

我都冇從入手,所以半放棄狀態,只係比D練習佢做,因為拎住本書都唔知溫咩好 宜家想快D考完,佢又可以玩,我又可以玩
原帖由 Little_cy 於 10-5-29 23:49 發表
今次大考, 真係考起我. 拎起個女d書, 真係無從入手

醒目開學勳章

haha同我一樣,唔知溫咩,所以冇咩心機同佢溫
我宜家要佢開始自己溫書,慢慢去教佢用咩方法溫,其實做練習已經係好好的溫書方法,平時日日都有做下,考試測驗就冇咁辛苦.
原帖由 Little_cy 於 10-5-31 22:10 發表
polarbb
same...拿住d書, 真係吾知溫咩.
唯有係習作到進發啦.. 不過真係冇心機同佢溫

醒目開學勳章

佢可能太緊張小朋友學業
原來佢個女讀迦南,我個女初初都係响中環迦南讀,K2時我反而覺得佢D野深左D又成日迫小朋友吸收一大堆野,所以K2開學幾個月就同個女轉左間玩得開心D的幼稚園.
其實alan係緊張左小小 揀學校唔係單單睇佢教咩書,出咩卷,比你知道左學校出咩卷反而會令小朋友吸收的知識進度慢左,因為你會變左因為考試而讀書.
原帖由 venuscc 於 10-6-9 23:11 發表
請大家留意:

alancwko
你小朋友究竟讀邊間呀!一時又話迦南(仲要香港同九龍個十幾間你都話你個女會轉去讀),你系真系想比你小朋友學野定系。。。

而家你連聖方濟各啲書同考試題都唔放過要問人拿,都唔知你想點! ...
‹ 上一主題|下一主題