用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9/2014 英國開學分享
樓主: skate
go

9/2014 英國開學分享   [複製鏈接]

已book 聖誕 cx 倒頭£1360 all inclusive

回覆 demio 的帖子

經cx uk online 訂的,是成人票,因為是聖誕及揀回程在下午三點半到當地,可直接回學校,所以貴少少,但同在香港訂cx學生票差不多,但回程沒有我想要的航班

回覆 scso 的帖子

HSBC 開一個advance戶口(每年平均有hk$200000)就包括埋外幣戶口,將hk$在網上買£便會入落外幣户口,之後再transfer£到uk HSBC , 收$115, 如比埋對方的手續費就hk$50, 共hk$165

回覆 skate 的帖子

以我所知UK hsbc debit card 是要入1個4位數字的密碼先可以用,要戶口內有錢先用得,不像credit card 有信用額。我囡兩個同房都是黑人,同樣也不是晚晚仲涼,所以佢都話間房好臭,其實當我地第一日送她入宿舍時已聞到,不過見佢冇出聲我地就費事同佢講,唔希望佢先入為主,但最後佢自己打電話返黎話全間房都勁臭!
另開學唔夠兩星期已被人偷了shin pad and mouth guard, 真奇怪mouth guard 咁個人的野都有人會攞!另櫃桶鎖匙我囡插住唔記得抽翻出野,點知比人屈到差不多90度,我囡唔敢同housemistress 講,自己大力扭,最後條匙斷了攝左一半在鎖內,之後我囡先去講,housemistress 話要佢賠!

回覆 skate 的帖子

有visa logo 表示張debit card 在貼有visa標誌的商鋪都可使用

回覆 Bling2013 的帖子

這是牀頭柜的小鎖,是平面,不能用密碼鎖
‹ 上一主題|下一主題