用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 5) ...
go

快樂升中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 5) [複製鏈接]

原帖由 Elona 於 10-2-12 22:11 發表
金虎年即將來臨,在此誠心的祝福大家:  

財源廣進如虎添翼

身體健康虎虎生威

事業蒸蒸龍腾虎躍

虎年吉祥如意!

虎年健康平安!

虎年行大運!

排名不分先後 :

祝Mother Lau 身體健康, 大小姐會考成績優異, 大 ...

Elona,
多謝祝福 !
全部收哂.

我都祝大家身體健康, 心想事成 !

Dear all,
大家早晨 !
大年初一恭喜大家龍精虎猛, 心想事成 !

原帖由 veronna 於 10-2-16 10:59 發表
你地D仔女有冇係年初一,一起身就同你地講恭喜既說話. 牛仔唔記得, 年年都係咁, 今年已經特登之前果晚提左佢. 點知都係冇. 返而臭TE我一起身就黎嗲我仲喵左一聲, 最後都係我好大聲咁嘆晒氣先記得. ...

Veronna,
我學咗9 9 要仔女跪低斟茶講祝賀說話架, 佢地好乖照做, 阿女好識做祝我身體健康, 青春常駐, 心想事成 tim.

原帖由 tinetinew 於 10-2-16 21:27 發表
hi,

我由細到大都唔食野味kar!

yuk hei mum

tinetinew,
食野味好似好核突呀.

Elona,
今朝返工, 買開早餐果間 "龍華" 未開, 走去金馬倫道 '海C" 麵包店買奶茶麵包, D奶茶又係無味呀, 成杯C 水咁, 都唔知做咩咁嘅, 以前幾好飲架, 唔怪得E + 無人排隊買奶茶飲啦.

你 E + 去邊間買奶茶飲 ?

阿四快餐D 奶茶應該 O.K., 你有無試過 ?

原帖由 tinetinew 於 10-2-20 10:02 發表
hi 大家好!

呢排咁凍, 就最好冬眠!

yuk hei mum

tinetinew,
今日都仲好凍呀,  晚晚開暖爐食飽唔想郁, 係被竇最舒服.

原帖由 樂樂 於 10-2-20 16:00 發表
新年假期睇左"阿凡達",第一次睇3D,真係好得意,好過癮.

兩個令仔都睇得好開心,買左一大包炮谷,完場都未食完.

樂樂,
我係網上睇咗啦, 超好睇.  一家四口去戲院睇好貴呀 !

原帖由 motherlau 於 10-2-20 23:05 發表
冇錯!足足懶左咁多日,煲左百幾集火影忍者 ,今日終於覆工,夜晚整左個薑汁撞奶 yummy..........

motherlau

motherelau,
哩個假期凍咗咁耐, 我同阿女都間歇性頭痛, 食咗必理痛就好D, 不過就好倦, 仲要凍埋下星期一, 二至暖番.

原帖由 veronna 於 10-2-21 00:22 發表

咁好係屋企開暖爐,煲下劇牙,   我未停過呀, 係禽日比較得閒,同件牛仔去左睇戲72家租客, 今日又去左團拜, 仲有兩個團拜未去, 去埋就可以煲下劇喇.

另外未去睇72家XX, 就千其唔好帶細路去睇, D租口超多呀 ...

Veronna,
哎呀, 我姑9 啱啱去買咗飛, 請阿仔阿女睇72家租客呀, 我叫佢地粗口聽完就算唔好講.

原帖由 veronna 於 10-2-21 00:25 發表

有冇試過寶X力+暖水. 好過必理X.

Veronna,
乜寶X力+暖水 好過食必理X, 醫到冷親頭痛架 ?

最慘食完必理X未清得哂頭痛, 拖拖拉拉隔日又痛番.

原帖由 tinetinew 於 10-2-21 18:08 發表
hi,

me 2!

yuk hei mum   

hi,
me 3

原帖由 veronna 於 10-2-21 17:19 發表

因為頭痛多半是因電解質不平衡所引起的,但是如果單喝運動飲料又太濃,而冰水跟冷水也對身體不好, 所以加暖水稀釋.........抄錄自SHE.COM。 即係話冇一定份量, 加小小等佢冇咁濃又暖暖地就OK喇。 ...

Veronna,
咁神奇下次試吓先, TKS.!

原帖由 樂樂 於 10-2-21 15:54 發表

motherlau

我好仲意唱k,可惜佢兩隻都唔仲意唱歌,平時都係得我一個人唱k,

樂樂,
去邊度唱 ?
屋企定 New way ?
我見 New way 多數係學生哥 ?

原帖由 motherlau 於 10-2-23 00:20 發表

唔係架!!我抄人之嗎!!係抄得叻咋

motherlau

motherlau,
你煮嘢食咁叻, 有無睇阿 So教煮伕餸偷C。

原帖由 veronna 於 10-2-25 09:25 發表
你地有冇開抽濕機呀? 呢幾日我地果區,牛仔形容為好似用盤水潑到四圍濕晒咁. 我唔開抽濕機又驚放工返去見到四幅發霉牆同一隻發霉臭喵, 但係開左又驚不停咁開會爆炸,返到屋企有四幅薰黑既牆同一隻燒燶左既臭喵. :wahah ...

Veronna,
早晨 !
我離家檢查電器熄哂至走架, 始終電器嘅嘢好易短路好危險囉, 有乜事又要花一筆錢裝修.

我夜晚開抽濕機抽衫, 朝早熄機.

前晚開始要開埋冷氣瞓啦, 咁大霧, 我唔開 window, 廳牆壁 & 阿仔房牆壁已發霉啦,

你係咪搵濕布抺走牆壁霉菌 ?

原帖由 veronna 於 10-2-25 13:33 發表

你講果隻小偷貓呀? 佢好衰架, 早排已經試過偷左我個card holder, 入面好多張信用咭同其他會員咭, 嚇到我cc下, 以為留左係公司, 點知返到公司又冇, 攪到我要即刻請半day假返屋企地毯式搜索. 點知完來隻臭喵拖左係個 ...

Veronna,
你隻貓女好鬼得意呀.

我細佬都有養貓, 唔知咩種, 話幾皮嘢一隻 (幾皮即係千蚊定萬蚊 ?), 佢果隻又好鬼得意架, 毛色係大部份啡黃色溝幼間黑色, 肚腩圓圓大大好Q 架.
好似日本招財貓有個大肚腩.

原帖由 Elona 於 10-2-25 16:58 發表
呢幾日真係好潮濕呀, 條走廊已經變成咗一條河, 所以都心思思想買多部抽濕機, 但又驚過咗回南天要搵地方放好麻煩…..

Elona,
地方有限, 買多部抽濕機都唔知擺去邊, 仲有D 被子已佔好多地方啦.

我果區一樣咁潮濕, 走廊和牆身都係, 真恐怖 !

我以前住市區無咁潮濕架, 未見過咁恐怖嘅出水情況.

原帖由 mansonwai 於 10-2-25 23:34 發表
ytpeople1

知道 !!

而且, bk 家事百科都已經有人 post 左邊幾隻係 ok

我屋企用緊 OASIS 好好用
超過 15年啦
雖然, 好嘈

但抽力 27公升
好少時間已經抽到乾晒

不過好鬼貴....成 $4xxx

...

Mansonwai,
我都係用緊 OASIS, 差不多成14年啦, 好耐用.

原帖由 tinetinew 於 10-2-26 19:09 發表
hi,

宜家嘅天氣真係想c,濕到呀,屋企d牆發霉......

yuk hei mum

tinetinew,
我都係, 有咩辦法攪 ?

原帖由 tinetinew 於 10-2-26 22:58 發表
hi,

但d3唔乾呢,我燙咗兩個鐘,只係燙咗大约八九件3咋!

yuk hei mum   

tinetinew,
哩排咁潮濕我無哂曬衫, 曬嚟都無用, 吊係厠所度,
D 衫抽成晚都唔多乾, 我哩排都係晚晚熨衫, 企到腳軟腰痛. 晚晚攪到夜瞓.
‹ 上一主題|下一主題