用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 38>> 唔該執番好 D 野呀,開學啦 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 38>> 唔該執番好 D 野呀,開學啦 ! [複製鏈接]

原帖由 alicetong 於 10-9-2 10:14 發表
早晨說聲好

尋晚剩係細山都19份回條+埋填手冊mouth:" />  
係咁簽大名真興奮

Dear all,
遲咗撐場 tim.

每年好怕9月1 日, 睇通告, 簽名, 簽支票忙成晚呀.

原帖由 2bzmummy 於 10-9-2 15:49 發表

stitchfriends

以為您嬲左我地添

補祝您年年有今日 .............

2b,
以為您嬲左我地添 >>>>你諗多咗啦 !

唔係呀, 係日頭多嘢做, 夜晚無乜時間用電腦, 想早d 瞓咋
.

補祝您年年有今日>>>>多謝哂.

今晚要去阿仔學校家長會, 阿仔開學第一日已比班主任捉, d 陰點到眼眉, 要再剪過喎, 皆因佢唔肯鏟青, 學同學留長, 抵 C 以後唔比咁長, 最開心就係我..

你地開咗家長會未 ?

原帖由 bettylam 於 10-9-3 08:35 發表
All

gm

地0中,

sf:最近點情況

Dear Betty,

sf:最近點情況>>>>我嘅病情好反覆, 可能比阿女激親, 指數高咗 d, 醫生話 + , 我叫醫生唔好 +, check d 睇過點先算, 最快都要3 個半月後復診.

你嘅婦科病醫好未 ?

轉工轉成點 ?

原帖由 bettylam 於 10-9-24 08:45 發表
Dear all

早晨

呀仔背脊骨內彎,要見醫師,呀嫂話係遺傳,前晚遂個check,原來偉哥都係,嚴重者影響呼吸,我忍吾住話怪吾知得偉哥成日條氣吾順

Betty,
呀仔背脊骨內彎,要見醫師>>>>點解 E + 至發現 ?
年年學童健康檢查要彎身比姑娘檢查背脊骨架喎 ?
咁遲至 check到 ?

原帖由 alicetong 於 10-9-21 09:48 發表
大家早晨
計尋晚臨瞓前打消掛8號風球放一日假念頭後
半夜比雨點打落玻璃聲嘈醒兩老出廳開電視機
一看紅雨 心諗還有黑雨放一日假嗎?
最大貢獻巨山用電蚊拍電 4隻細型蟑螂...
...

格格,
究竟有咩方法可以杜絕呢家野呢
我地已經將唔同藥用,屋仔輪流放屋內各人兄出沒地方
但始終未能趕盡殺絕>>>>>>蟑螂藥 -  我 9 9 又係試過好多藥都唔得, 佢舊年係觀塘裕民坊買 過 D 蟑螂藥, 佢話好掂呀, 以後無哂小強啦, 比咗 D 鄰居試, 都話好得喎, 小強絕跡.
我得閒見到9 9 幫你問係邊樹買啦.

原帖由 bettylam 於 10-9-27 13:12 發表
DEAR ALL:

呀仔發育成日叫肚咕,由朝到晚食野,早上個月話每朝早餐要食飯,結果體重由105升直117磅,高度升左6cm~~~

食飯真係乜都直線上升,好彩我無飯癮,如果吾係有排打橫發展

betty ...

Betty,
呀仔發育成日叫肚咕,由朝到晚食野,早上個月話每朝早餐要食飯,結果體重由105升直117磅,高度升左6cm>>>>>>>>>>我阿仔都係呀, 假期見佢由朝到晚食野都仲話唔飽, 去飲茶一定要炒碟飯至夠飽.
8月6日去學童檢查係166, 開學後係學校度高已經有170喎, 成個人扯高哂.
佢話返學10:30 開始已肚咕啦, 有時胃痛, 我都無辦法, 我叫佢學 Betty  仔早餐不姑食盅唐記排骨飯好唔好?
佢笑笑口話: 吓, 咁早食飯 ?

難得我今晚咁有興致上嚟巡吓, 點知你地個個唔上嚟!!!

最得閒嘅 2b 去咗邊 ?

原帖由 bettylam 於 10-9-29 22:09 發表
ALL 大家好~

二種滅絕人性藥任君選取

1.)安迪滅蟑蟻  早前HKD22.-  寶X藥房有售
2.)蟲蟻靜      X潤OR安安有售

以上藥物滅絕人性.
小孩勿近

betty ...

Betty,
寶X藥房有售>>>>>寶X藥房係咪係新都城內嘅商場 ? 定還是係寶X村商場內 ?

Dear all,
你地係咪去咗睇煙花 ? 無人浦頭嘅 ?
2 b 係咪好唔得閒 ?  今日唔見你開閘 ?

原帖由 smum 於 10-10-5 11:36 發表
長老, 格格

撞正個骨位, 按落去仲係好痛

smum,
搽 d 散瘀膏藥, 希望無咁痛啦.

Dear All,

好耐冇上黎好掛住你地
你地近排點?

因上班唔方便上黎, 夜晚又鬼咁忙, 請諒 !!

回復 1901# 2bzmummy 的帖子

Dear 2b,

無哂 C 啦, 你地快D 番嚟傾計啦.

係公司我唔敢上BK 驚中木馬毒.

回復 1908# 2bzmummy 的帖子

Dear 2b,

係呀時間過得好快, 眨眼成年無上嚟.

仔女考哂試啦, 可以睇吓 TV.

近排仲有木馬中毒, 版主話 O.K. 我至敢開嚟睇咋.  你快D call 番 D 煮妹返嚟啦.

C 啦太耐無上來, D 公仔無哂嘅.

原帖由 2bzmummy 於 11-6-28 17:16 發表

aia stitchfriends 乜失縱咁耐呀,成年唔見你啦,得閒上黎報下平安啦

Dear 2b,

唔好意思, 懶咗咁遲至上嚟.   

仔女好鬼懶, 懶溫習, 臨渴掘井, 好激氣 !

星期四晚我有返阿仔學校, 阿仔有份表演大提琴, 睇到晚上10:10, 咁夜 阿女仲話想去食壯雞粥, 佢老豆見有幾日假期咪順佢意囉, 去到食 x 夜攪到果晚點幾鐘至瞓!

原帖由 bettylam 於 11-6-30 21:59 發表
dear all:

betty上月中毒事件後,偉哥問人後攪左一大輪,攪番掂,但我有段遺証,一路都吾敢上......

今日上黎報告幾個好消息....

1.)當然係今日友好女女al放榜啦!

喜訊~

今日一大清早,忙於聯絡高考友好的媽媽...

...

Dear Betty,

上月betty上月中毒事件後,偉哥問人後攪左一大輪,攪番掂,但我有段遺証,一路都吾敢上......>>>>>>我係公司唔敢上嚟, 驚中毒就大劑, C 得!

你D 喜訊~你地囡囡好叻叻呀 !

你晚晚扭呼拉圈都唔掂 肥咗,  中年發福好難攪, 唯有食少D 啦啦隊
‹ 上一主題|下一主題