用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資 - 中華基金 (小西灣)
樓主: 2008mum2008
go

直資 - 中華基金 (小西灣) [複製鏈接]

Hi, 2008mum2008

你們講緊那間中學咁犀利, 是中華基金or衛理?

原帖由 2008mum2008 於 09-5-12 21:51 發表

多謝您報料, 今日由西環出發, 去到信德中心轉#788, 車程總共45分鐘, 都真係好快.

另外, 面試日期已經去到6月3日, 而且超過一千人投考, 競爭應該非常激烈, 同SPCC有得輝.

...

Thank you 20082008

原帖由 2008mum2008 於 09-5-13 13:45 發表

講緊中華基金, 昨天登記編號已經去到10xx!

Thank you 2008mum2008.

原帖由 2008mum2008 於 09-5-13 13:45 發表

講緊中華基金, 昨天登記編號已經去到10xx!

以我嘅分析, 學校應該由 number 500 , 600 or 700 開始做編號 (等家長以為好搶手), 咁搶手就唔會叫派位直資???? 咁多人 apply, 自己挑選好學生仲好啦!

原帖由 elisabeth 於 09-5-25 14:40 發表
成千四、五人面試,有否陪太子讀書覺呢?

PCCW2319你嘅分析都係可能之一, 明白哂.

原帖由 PCCW2319 於 09-5-25 23:16 發表
或者編號包埋1st round(自行收生長) , 2nd round (中央派位) 及3rd round (direct in take). 即由自行收生編落黎, 所以有1,4xx報名都唔出奇.

原帖由 wq 於 09-7-12 00:44 發表

我仔升番佢直屬的中學,ST.JOSEPH'S COLLEGE,佢不叻又不自覺讀書的,不過自己直屬中學易入好多,所以才入到。我現在都有點擔心讀不讀到添。

wq,
弓喜! 弓喜!
升回直屬中學, Add oil !
‹ 上一主題|下一主題