用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 浸會大學附屬學校王錦輝中小學 09/10 ~1B班家長報到!! ...
樓主: 小兄弟媽媽
go

浸會大學附屬學校王錦輝中小學 09/10 ~1B班家長報到!!! [複製鏈接]

咁多purple既!?  剛剛有問題想問吓yellow組d媽咪添! 因呀仔話有功課, 但內聯網就無show yellow group 啲功課!

有無同學仔数學堂去了第二班上呀? 上內聯網看功課, 呀仔又話唔係跟網, 佢話老師叫佢做第二度!  點解好似仲係好亂咁!

jacko話佢同5號仔最friend, 跟住就係30號同1號喇. 你地d小朋友搵到老友記未呀.

知唔知點解5號同10號都同30號friend吖? 呀仔話30號成日請佢地食嘢呀 .

我每星期給他7蚊, 頭兩星期無用, 另daddy話佢乖又醒多10蚊佢, aunt又醒佢10蚊, 對佢來說, 依家有好多錢了. 我都有教佢要好好利用, 順便學吓計数.

今天我會去呀....你呢?

上星期四呀仔唔見左個銀包同個水壺, 我叫佢今天返學再搵吓, 但都搵唔到, 佢大安指意叫我再給他銀包及零用錢, 我同佢講唔關我事, 因佢有責任保管自己財物, 我巳提醒佢要小心, 終於出事了, 暫時都不會比過佢, 佢有唔開心架, 但等佢反省+肉赤吓都好!

LKL媽,

真係大家咁話, 醜嘅嚟鬼晒! 呀仔一次過唔見晒所有嘢, 上星期去街連八達通,住戶証及會員証通通無晒, 巳通知商場如有拾獲就通知我們, 不過都係凍過水啦.....而學校唔見的, 巳叫佢再去校務處問問, 我都無氣同佢講了.

吓....唔會呱, 我無諗過有人偷嘢喎! 你上次有無去聽課程講座呀, 聽後我去過佢地課室, 真係嘜都有, 有漏了的毛巾啦, jacket啦, 水壺啦, 簿啦, 袋啦, 所以我相信呀仔係唔小心不知放了那裡唔見的. Anyway, 我都打電話去了學校問, 現等消息.

唔係嘛.....有咁嘅事?!  老師一定要正視問題, 否則就無晒秩序了.  你應再找老師問清楚整件事情, 我有問呀仔知唔知道發生嘜事, 佢話只知有人唔見錢及好嘈pity: .  

你收到我發給你的email嗎?

LCL,

IS note book 呀仔話係填色, 係學校巳貼左嘜嘢係 living things喎....

你一定要問清楚老師搶錢一事, 免寃枉小朋友.

原來pizza就係Noel媽咪!

小兄弟媽媽, 你個仔單嘢我都知, 因呀仔有同我講, 佢都在場, 嘜你唔記得我個仔個best friend係5號, 21號同30號咩?

我都係呀....寫手冊老師無覆, 打了二次電話, 但又無覆, 寫紙仔叫呀仔比老師睇, 睇完又無覆, 無奈.......!

LCL係COBY媽, JK媽就係JACKO媽, 知道未呀?

怪獸字?有d咁既事? 無媽媽報告喎?  不如你又試吓send email比我, 睇吓會唔會又係怪獸字?

thank you 你的資料, 我會叫呀他去搵搵啦.
‹ 上一主題|下一主題