用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣區選校
go

荃灣區選校 [複製鏈接]

may i know why?

原帖由 surewin 於 09-9-15 18:29 發表

之前觀校完後, 最後都是決定會選伍季明!

其實2nd 馬基, 3rd 靈光入倒機會=零, 如果諗住日後叩門, 3rd應該深天\思源\伍季明. 靈光實在太少位啦, 留返俾大抽獎得15個位, 斷估點都受得晒掛!間學校又唔差!

原帖由 chan803 於 09-9-16 21:44 發表

咁你不如 rd 2, 1st 浸聯, 2nd 馬基, 3rd 靈光 啦.

我唔係話靈光排名好過其他, 只是佢位實在太少, 個機會率較低. 既然你話佢易入既, 咁就更加唔好填佢响前幾位啦!因為深天\思源等呢D真係好睇份表既位去收人架, 無"奶油"因少失大吖!
原帖由 chan803 於 09-9-17 12:15 發表

2nd 馬基 的機會唔敢講, 不過都博得過呀.

3rd 靈光入倒機會=零? 咁肯定? 你識有人 2nd choice靈光都派唔到?

我識有人 3rd (4th?) choice 靈光都 派咗 wor. [佢派位後有叩門浸聯/深天, 段估 佢唔會掛排 靈光 高過 ...

你由可須為念玫瑰經而煩惱呢?天主教&基督教, 大家本是同根生, 讀既係同一本聖經(只是人名等稱號有所不同, 但是都侍奉同一個主,情節都一樣)
今日去仁立簡介會, 校長都話俾天主教徒有埋個5分, 你睇大家其實咪一家親囉!唔好咁執著!
原帖由 googoo 於 09-9-17 19:42 發表
chan803,
真係多謝你提醒... 深天係好,但如果阿仔真係入左,日日返家話要唸玫瑰經,我都唔知點反應好。。。。  不過靈光就真係細,應該連樂器都無得響學校學架啦...

人生交差點..... ...
‹ 上一主題|下一主題