用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~
樓主: Bebichhichi
go

08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~ [複製鏈接]

仔仔下年就2yrs啦, 係咪要今年搵定幼兒園架啦
你地有無咩心水呀, 不如一齊分享下呀
我想搵係九龍塘區呀
   0    0    0    0

不過九龍塘區好似好小幼兒園, 而且價錢都唔平, 我打算搵d 半日
既學校, 因為唔想bb 太辛苦, 只係想比佢習慣下返學既生活

岩岩問左劍鳴要成$3280, 巧貴

原文章由 car817ho 於 07-7-5 13:51 發表
我都打算俾囝囝明年讀pn呀
我心目中有幾間心水選擇呀

1) 學之園(青衣) ~學費要$3xxx,比較貴,但我鐘意佢既教學宗旨同方式,而且近我家姐屋企同我公司

2) 金巴倫迦南 ~學費$2xxx,都okay.有半日/全日,口啤唔 ...

以下有幾間幼兒園都係九龍塘架, 可唔可以比d 意見邊間好呀

迦南幼稚園
劍鳴幼稚園
聖三一中心幼稚園
啟思幼稚園

仲有無其他comment呀

岩岩cannan都打電話比我話收到form會約10-11interview.
唔知in 完幾耐有消息呢

原文章由 Monty 於 07-8-9 11:08 發表
hi car817ho

我頭先收到cannan ,佢話收到份form,
咁會10/11月再 約interview時間....

我心情要d緊張tim...

我都想幫bb報pg, bb而家都係12個月
inteview 係in n 1架

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-9 11:57 發表

OIC....我頭先打左去,佢話我個b而家12個月唔使咁快報,話交表都可以13-14個月先交...
請問您地11interview係in pg 定n班呀~您bb幾大?
thx

下...你個女大我個仔咁多都係一樣10-11月interview呀, 咁我個仔咪好早囉

原文章由 Monty 於 07-8-9 12:03 發表

10/11月係in 出年n班ar
我囡囡仲有2日就19個月大lu....:loveliness: :loveliness: :loveliness:

keen mind 都係我second choice, 不過$貴左d囉, 成三千幾一個月

原文章由 pekklekc 於 07-8-9 17:17 發表
Any comments on Keen Mind?  

Application form can be downloaded and submit to them now.  Expect interview will be arranged in March 2008.

孖bJAN

請問係邊架, 我有興趣呀

原文章由 孖bJAN 於 07-8-12 20:14 發表

坑口KIDPLAYHOUSE, 我見環境幾乾淨:)

‹ 上一主題|下一主題