用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 父母學歷
go

父母學歷 [複製鏈接]

咁如果父母只係得中五畢業又唔係名牌學出黎, 咁係咪即係唔駛報呢間x生書院???

我覺得而家d小朋友真係好辛苦...d亞媽爸爸都好辛苦.................咩都係睇家底, 同小朋友搵學校, 慘過自己去見工....

我見佢又要填父母,小中大學...已經即刻扔左落垃圾桶la.........................

原帖由 nc2000 於 09-10-5 14:15 發表
老實講, 我都好鄙視同睇唔起呢d 要查九代既學校, 教育唔係有教無類嗎? 知道父母的母校有何用意? 難道父母小學中學是一般平民百姓學校就不能進入他們學校入讀嗎? 現今作為父母也太艱難, 為了希望小朋友入讀一所理想學 ...

100%認同........教育真係要拎個心出黎教ga, 屋企幾有$$$代表什麼? 我唔想個女咁細過就要睇到呢d面目, 我覺得教育真係唔係咁架...唔通個學生無$就無得讀書咩?

原來st cat 都要寫架??? 嗄~但呢間我係最想入ga一間.....其實我真係覺得父母讀乜乜乜真係關個小朋友咩事呢......
真係好複雜~

其實我覺得唔駛填呢d野囉, 因為家庭環境&父母有無$$$, 父母同小朋友選什麼學校都會量下有無能力先會報某某名校幼稚園, 如果父母覺得自己真係唔得, 都唔會去報啦!!!

報得真係預左自己可以先會去報架麻...問咁多問題做乜丫??係咪?

自己表達能力差...唔知你地明唔明我講什麼??
‹ 上一主題|下一主題