用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Paul Nursery - Tai Po vs Causeway Bay
go

St Paul Nursery - Tai Po vs Causeway Bay [複製鏈接]

Hello, 天瑜, 
我係新手媽咪(BB才7個月大). 好多嘢唔識. 可否幫忙一下. 我想問吓, st. paul 中學有好幾間. 如ST. PAUL CONVENT, ST. PAUL SECONDARY, ST. PAUL COLLEGE, ST. CO-EDUCATION, & 藍田ST. PAUL 女子. 我果個係囡囡. 咁如入到ST. PAUL 幼稚園&小學, 咁係咪好大機會入到ST. PAUL 的中學呢?
聽聞 ST. CO-EDUCATION D 學費好貴. 唔知其他貴唔貴呢? 如果想知有關學費資料, 可以点攞到呢? 

天瑜,
另外, 想請問吓, 大埔ST. PAUL學費貴唔呢? 我係另一個POST見到有媽咪話SPN 要HK$5XXX每個月. 但我唔知係唔係講緊大埔果間.
還有, 大埔SPN係唔係番全日呢? 如果係則係番幾点至幾点? 因為我個B囡係7月中出世. 咁則係細B所以我都要諗吓佢如果讀全日會唔會好辛苦. 唔該哂!

回覆 2# 天瑜 的文章

天瑜,
真係唔該哂. D資料好有用呀!
如果我想我個B囡讀大埔SPN就要下年E個時間交FORM. 想問吓, 如果有額外的資料如PLAYGROUP d 進度報告etc交給學校, 又或者早d交form 會唔會有幫助呢? 因為我b囡係細b, 我諗佢interview D表現都唔方好.
‹ 上一主題|下一主題