用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

原文章由 schau28 於 08-2-29 11:09 發表
我剛剛問左個同事她細個的時候都經常流流鼻血..

你試下煲扁柏+冰糖比紀妤飲.. 以下是扁柏的資料希望可以幫到紀妤...
http://www.hktree.com/herb/Thuja%20orientalis.htm

...

多謝你地..昨午都仲有留, 無前日 + 前前日禁勁..
各位 我可5可以旅行個日 bbq 完再搵你地一齊玩..
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

各位好~

long long long time no see ar.........有2個幾月無上bk, 都想講下近況. 唉~ 呀女爺爺 2月正式有肺癌4期, 3月成日去醫院又要忙於照顧紀妤,因為成家都去輪住去醫院, 好忙好忙好忙好忙, 好唔開心~3月底正式走左. 4月忙白事都要月底才完成所有野~ 而我又有左2個多月, 有左個刻真係好辛苦成日發仔(溫)日日頭暈日日嘔都未試過而家咩都做唔到.

呀女星期6開始發燒,成晚燒到41我都無訓星期日即刻睇e生. 今日無番學..

kylam

各位我終於可以歸隊...... 家事+有左又頭暈又嘔攪左幾個月終於可以從新入大隊~~~~ 有活動我都可以去玩...

Wing Wing, Lam Lam

祝你地生日快樂

原文章由 monkey妹 於 08-6-13 10:59 發表
預祝 wing wing 生日快樂

monkey

星期日我去左油塘報左2個暑假班.. 你打去問下仲有無..
寶林個度仲有位不過係晚上遊戲班.. 你去5去..係就一齊我仲諗緊..

寶林小童群益會 & 油塘小童群益會

原文章由 monkey妹 於 08-6-19 14:41 發表
我只知小一縮左一班收少左人, 所以今年小一得5個扣門位比幼稚園咋

入 P.1 機會又少左...

原文章由 schau28 於 08-6-24 12:31 發表
嘩, 明年的校車費加左$120.00....

我地將軍澳$903 - $930

Morning ~

紀妤星期5無番, 今日都唔番, 怕星期3都唔番因為嬉水日.
星期5開始發燒~星期6半夜燒40c 去左法國睇e生, 今日仲有咳+無聲.. 打左去學校請假, 問左星期3如果都有雨會cancel 嬉水日, 但要帶嬉水(工供)大家記得帶~.. 我都唔比佢去.. 怕(足)境傷情有得睇無得玩..最緊要唔好傳染同學仔..

不如改 零舍(04年出世)不同迎k2~

[ 本文章最後由 kylam100 於 08-6-30 12:47 編輯 ]

原文章由 kylie_mom 於 08-6-30 12:09 發表

醫生話紀妤咩事呀......妳都唔好太操勞, 要一切小心呀

我TOPIC名好醒晨喎

kylie_mom

有咳好多(譚) 咳唔出又鼻塞.. 唔食野..真係好煩.. 去完法國睇有成8樽藥我都怕.. 已經打左退燒針不過大半日先開始退燒

原文章由 monkey妹 於 08-6-30 14:58 發表
唔緊要小病是福, 紀妤病完又多左抵抗力, 會越黎越健康架, 反而你自己就要更加小心, 你粗身大細, 暫時唔好同紀妤咁close啦

monkey

而家成日呢度痛個度痛..你都係粗身大細小心d.. 我個個又係仔..不過去私家照多次安全d..
費事食炸糊... haha

Kylam100

原文章由 kylie_mom 於 08-7-2 15:21 發表

咁咪好囉....一仔一女多完美

kylie_mom

你都快d追多個, 到時我地bb入學時又多d仔仔...

kylam100

綜合活動相無左我個囡紀妤.. 佢有番學WO~

原文章由 monkey妹 於 08-7-4 15:20 發表
我都明已經生左1個囡一定想再生果個係仔嘅, 咁其實最緊要小朋友健康開心, 仔囡真係無咩所謂架 始終女仔痴家d又會鍚媽咪多d架, 唔駛太介懷細果個都係女啦

...

仔女都無所謂.. 最緊要係生個健康bb~
女都好可以一齊扮靚靚+痴家d又會鍚媽

我有紀妤有戒口仲戒得好清, 不過呢個bb 咩都食無戒口
食辣+壽司+氣水+茶+啡..都有好以唔食唔得..

仲有d野想問下, 你地有無發覺d 畢業相小朋友d人頭好以key落去一d都唔自然.

[ 本文章最後由 kylam100 於 08-7-16 11:44 編輯 ]

原文章由 kylie_mom 於 08-7-16 12:33 發表
FlorenceChan + zoe媽咪 + pandacat_bb + koko39 + taifiona + monky妹 + JanYiuMa

各位..我問左幾間, 妳地有無其他推介呀?

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=6159 – 放題形式, 80cm以下小童免 ...

幾時去呀.. 加埋我得5得. tks

原文章由 monkey妹 於 08-7-18 10:20 發表
FlorenceChan + zoe媽咪 + pandacat_bb + koko39 + taifiona + monky妹 + JanYiuMa + phoebekk + kylam 100 +kylie_mom

大家快d嚟睇吓想邊日食喇!

19/7(六) tea: fc,
19/7(六) dinner: fc, kylie, phoebe
20/7(日) ...

monkey 妹
我無所謂星期日就得..想問問你去邊度照bb,, 2D or 3D 幾錢?
我都想照.. 唔知邊度好.?
‹ 上一主題|下一主題