用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 坪石暫借校社
go

坪石暫借校社 [複製鏈接]

原帖由 cherryj 於 09-1-15 23:07 發表
開完家長會, 好擔心21部校車, 真係可以迫入去上落??  你地話呢?

其實我有少少擔心係清水灣道上落校車ga. 因為d車好似開得都好快.

原帖由 cameo 於 09-2-6 01:53 發表
我今日等阿女放左學,再帶佢同工人去學校一次,我女指左上落車地點(學校正門),,,
真係好危險吓咁!!車多又行得急....我女話姨姨都叫佢地"快上,快上 !!"..
還好的就係我女今年都四年級,若佢只係小一生我會好唔放心,,,,,
...

昨晚放工, 終於同埋爸爸去學校附近行一轉, 問心句, 交通真係算方便, 但上落校車地點真係好多車, 爸爸知到係嗰個位上車後, 都打個"突"  但無辦法啦, 因為自己又要返工, 就算帶到阿囡返學, 到放學都一定要搭校車.

原帖由 ShanShan 於 09-2-6 11:03 發表

cameo & kuseiszeto
係啦, 冇法+啦, 我哋又唔可以自己接送, 唯有成日 remind 佢哋要自己小心d.

噚晚問咗啊囡啦, 佢話唔想坐街車, 令願自己早d瞓早d起身坐校車喎. ...

今日阿囡都早左返到屋企, 2:30就落車, 不過點都要睇埋下星期一先知, 因為嗰日全校返齊學, 時間先會準確d. 不過阿囡話個課室仲大過舊校, 同埋有好多"咩室""咩室"喎!但有蓋操場同籃球場就細左一半, 仲有佢地第一個小息就要係課室或者走廊, 唔可以落操場玩.

原帖由 ShanShan 於 09-2-9 15:38 發表

呢樣係真既, 學校個晚 meeting 有講到呢點.  我囡就 P2, 所以就係後門上落車.

今日問咗 aunty, 佢話啊囡都係 2:30 準時到. 太好啦.

阿囡比原定時間遲左5分鐘, 不過都可以接受

原帖由 cameo 於 09-2-11 02:12 發表
我工人都有講,放學時間準時or早到!!但朝早就校車朝朝都遲,,,,一日就遲10分鐘,一日遲15分鐘,,,
我今日同工人"對錶",我叫佢睇清楚車到逹時間,若再係咁,我會同媬姆再講吓朝早上車準確時間囉,因為無謂一大早就要小朋友企 ...

反而我哋架校車朝朝都好準時喎, 仲有時會早到tim
‹ 上一主題|下一主題