用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 香港書展2016 (已結束)
樓主: huba
go

香港書展2016 (已結束)   [複製鏈接]

醒目開學勳章

本來剩係念住LAST DAY, 入書展買平嘢. 俾你哋講講吓, E + 心思思, 想明天入去行一轉.

醒目開學勳章

huba 發表於 16-7-22 19:13
昨日留咗8小時都好似乜都冇睇過,只訂了兩年未來少年及買咗本 The Land of Stories 5,計劃在26號再去尋寶 ...
HUBA, 你講到咁吸引, 令我已经入咗去行咗個ROUND, 不過只係買咗幾本練習同白貓黑貓 ($200 20 本OR $100 8 本 我即場人同人夾). A bit disappointed, 尤其係SYNERGY, 今年全無咩好嘢執。
Publishers Marketing Ltd 的13-52 storey treehouses 好平$135 (4 BOOKS),
如果未有 E set 書可以買, 不過如果可以等就唔好買 5 本嗰SET (13-65 storey treehouses $185 (4 BOOKS),   因為65-STOREY TREEHOUSE係BOOKDEPOSITORY 只售$47.

My advice, 如果可以等, 就唔好係書展買, 上網買會平少少.

醒目開學勳章

huba 發表於 16-7-23 00:40
明白你的感受,純粹就價錢來看,可能跟你原定計劃在最後一日去會更抵(樓上已有網友分享Publishers 將Roald ...
我對BOOK FAIR 都有 MIXED FEELINGS, 開心, 緊張, 好期待,又失望.  

BTW, 好多謝HUBA 你, 係E 度介紹The book people.

huba  You are very welcome.  發表於 16-7-23 11:48

醒目開學勳章

harryaunt 發表於 16-7-23 12:21
書展第一日去行1樓, 尋日放工去行3樓, 仍然意猶未盡…

尋日係讀書人一次KO 10幾本, 包括EK媽媽推薦嘅詩魂 ...
我舊年都係讀書人買咗修煉I-III. 因為當時到過灣仔城邦問, 佢無得賣, 所以到書展買. 不過E + 城邦有得賣, 上星期竟然係在特價書架上發現 1 本修煉I ($60!!!), 另上博客來網站買, 重平, 不過要到7仔攞書就煩D.

醒目開學勳章

harryaunt 發表於 16-7-23 12:47
去7仔攞書唔煩, 買貴左先煩...不過無辦法, 平日無咁多時間泡書局...
要指定7 仔攞, 又要限2 日內攞, 咁對我嚟講係好煩.

醒目開學勳章

fefemom 發表於 16-7-24 22:26
Treehouse 第一至五集 $185  在1A E32 Publishers Marketing
我星期五入埸已經有, 1至5 冊 ($185) 出售, 只不過, 1至4 冊 ($135) 抵DD, 因為上BOOK DEPOSITORY 65-storey treehouse 只售$46多. 但早買早享受.  而我書展都等唔切, 上個月(?)已經買咗, 下個月又要買新一期.

醒目開學勳章

anthony8899 發表於 16-7-30 12:44
請問書展過後, 那裡買roald dahl 套書平呢?
其實UK the book people 都平, 21.99POUNDS + 13.5 POUNDS SHIPPING. E + D 英鎊平, 折算香HK$ 應唔過$390.

anthony8899  謝謝!  發表於 16-8-2 00:42

醒目開學勳章

anthony8899 發表於 16-7-30 12:44
在 thebookpeople 用 promote code ?
請看以下THREAD :

The Book People Promotion Code

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&tid=3016132&goto=lastpost#lastpost

anthony8899  thank you, 我上網訂了。  發表於 16-8-3 19:44
‹ 上一主題|下一主題