用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 各位媽媽 , 禮賢取錄信來了.
go

各位媽媽 , 禮賢取錄信來了. [複製鏈接]

醒目開學勳章

要今晚放工先知....

醒目開學勳章

我都收到信, 不過係後補呀!!

我都恭喜取錄既小朋友..

醒目開學勳章

fi-fi,

我尋日都寄左叩門信....希望有機會 la !!

醒目開學勳章

mimia,

封叩門信我係寫自己對學校既感覺...
你都可以試下咁寫架

原帖由 mimia810 於 08-11-7 14:44 發表
Oscar mum,

My daughter is waiting list of KRS.  Is it the same case of your child?  I saw you mentioned that you sent a 叩門信.  What is it about and who are you address to?  Please help.  I was appo ...

醒目開學勳章

yiuyiu730,

你咁快知道聖三一收左你囡囡 la !!

原帖由 yiuyiu730 於 08-11-8 11:02 發表
龍柱,

阿女除左krs, 聖三一都收左,除非比jovi咁好彩中到頭獎,如果唔係krs係首選,你呢? 見下午班好少人係bk, 咪少左蒲頭lor,尋晚家長會都唔見你,可能我遲去,我係上層.

...

醒目開學勳章

holongmama,

我仔仔都唔係讀禮幼架!亦都收到 waiting 信
我封 waiting 信裡面都有寫明 12月5月前或6月廿幾日通知

原帖由 HOLONGMAMA 於 08-11-11 00:18 發表

龍柱,
我哋3個date都一樣,即係如果有位最快於12月5日前或6月2x日通知,但我有個朋友,佢囝囝都係waiting,佢唔係禮幼學生,佢封信只係話有位的話會於6月2x日會通知,冇提12月,但我只係聽過我朋友一個係咁,所以我諗緊wait ...

醒目開學勳章

HOLONGMAMA,

你冇記錯我囝囝係讀創幼
我 3 年前搵幼稚園時住葵涌,
係上年已經搬左入馬鞍山 LA!!

我已經寫左求位信比學校 LA !!

原帖由 HOLONGMAMA 於 08-11-12 09:53 發表

Oscar媽,
你好!如果冇記錯的話,我記得你囝囝好似讀創x的,同埋我哋大家好似住埋同一區,3年前我哋喺揀幼稚園d topic度chart過,唔知你記唔記得我.....
我就係唔係好sure係咪有2個date,所有想問吓其他waiting嘅媽咪,因 ...

醒目開學勳章

我啱啱打去禮賢問幾時會 call waiting list,
學校答我 12 月已經 call 左如收唔到電話要等到 6 月 la !!
‹ 上一主題|下一主題