用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好彩今日去了九龍塘的幼稚園拿表, 終於選好想報名的學校 ...
樓主: leeyin
go

好彩今日去了九龍塘的幼稚園拿表, 終於選好想報名的學校 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 今日中午時候好彩去了九龍塘的幼稚園拿表, 比我一d感覺

leeyin,

我上年九龍區只係報左創價,培正,民生
沙田區報左大圍聖心

創價,聖心都有收我仔仔..我選擇左創價..
我真係冇同仔仔揀錯學校,開左學 3 星期,仔仔每天放學都話好開心,仲自立左好多...因為創價唔只重視書本常識,仲會重視小朋友既品德,德育,會令每一個小朋友好開心.好有自信...

你 click 入去睇下-係創價家長義工 post 出黎架!!

醒目開學勳章

Re: 今日中午時候好彩去了九龍塘的幼稚園拿表, 比我一d感覺

leeyin,

創價幼稚園係沒有宗教,小朋友唔會有宗教架...

醒目開學勳章

leeyin,

其實最好父母一齊去面試同教小朋友叫早晨或者午安等等...
都冇咩特別....記得教小朋友走個時拍好張椅....
面試內容好簡單咋..
比圖小朋友睇:問圖裡面係咩黎
比幾樣生果: 問知唔知咩生果
問小朋友今日邊個同你黎呀!!
家長:
點解會選擇創價等等
對小朋友有咩期望.....

醒目開學勳章

fionayeung,

"小朋友有乜野缺點" 我冇問呢條...
但老師有問我如果上午班冇位會唔會考慮下午班...

仔仔係宣道好開心呀!! oscar 係創價都好開心....

醒目開學勳章

All Mama

各位想了解更多創價既資料

因為香港創價幼稚園的質素保證視學報告而經上學校網了
請去香港創價幼稚園網頁[學校簡介]裡面質素保證視學報告便知分曉。

各位媽咪睇完就知創價有幾好.....

醒目開學勳章

clarachel,

老師有問我如果上午班冇位會唔會考慮下午班.
我答不考慮...最後都係後補而不是取錄..
當在上年12月有媽咪開始收到取錄信後..我叫老公即刻返屋企睇有冇信...點知係冇...我就打電話去學校問...書記同我講仔仔個名唔係取錄名單...過兩日會收到不取錄或者後補信...
跟住即日我寫左一封求位信比校長...過兩日真係收到一封後補信,仲有等所以取錄既小朋友註冊完成之後..睇下有冇位收...
跟住我寫多一封信比校長...在12月11日註冊後兩天我打電話去學校問有冇位給我仔仔...書記叫我留下資料有位會聯絡我,同日既下午收到學校打電話比我..話收我仔仔上午班啦!!!

醒目開學勳章

clarachel,noello

不如你們 PM e-mail 我...用 e-mail send 你們..

醒目開學勳章

fionayeung,

我都只係有考聖心,創價,培正咋

不過聖心好似只可以父母其中一個入去考...因為我先生都有去,不過叫咪入試場只可以其中一個同 oscar 入...

我同你一樣收到創價封信,即刻打電話去聖心放棄學位...
等後補的家長可以快 d 知道有位....

醒目開學勳章

linachoy,

我都不知道...聽講都派得幾好...
‹ 上一主題|下一主題