用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

Michelmcy,

童軍係 k3 畢業後返創幼參加架!!!

醒目開學勳章

Pinocchio,

其實學校茶點已經好豐富..唔需要家長比小朋友帶食物
但有時生日會買一些零食比仔仔拎返學校同其他同學分享..
或者聖誕聯歡會係整食物比仔仔拎返學校同其他同學分享
通常都係預備同其他同學分享..唔會只是自己小朋友食..

Pinocchio 寫道:
Hi ballball / Oscar媽,
oh..ic..咁可唔可以比小朋友帶食物返去做茶點架,唔該晒   

醒目開學勳章

恭喜!!恭喜!!可以轉 am class 既媽咪..        

醒目開學勳章

patBmom,

你有冇計自己回程呀!!
你自己湊仔仔返放學要來回 4 程喎!!

醒目開學勳章

janetngan2,

換鞋係返自己課室換,沒有嬸嬸幫手..
開學頭 2 個月老師會協助小朋友自己換鞋,之後就自己換 ga la..
學校會訓練小朋友既自理能力你放心 la...

醒目開學勳章

yy&bb,

你放心!!開學前會有份問卷比你填小朋友既生活習慣,
內容: 小朋友有咩食物會敏感,能否自己懂得去洗手間,
平時誰人照顧等等...

加上學校會要家長幫小朋友帶定一條底褲仔係書包..

醒目開學勳章

patBmom,

你放心..學校洗手間會有嬸嬸幫小朋友架!!

patBmom 寫道:
我個仔已經識得自己除褲去廁所,
不過如果唔喺隔離幫幫手既話就一定會滴濕.

校車嗰邊仲未覆到我屋企附近有冇站上車呀!

醒目開學勳章

pinkcheung,

學校係開學前會有一張問卷比你填小朋友既生活習慣架!

醒目開學勳章

patBmom,

你放心只要你填過張 from ..再同班主任講一次..
咁全校既校長,老師,嬸嬸都會留意架!!
創幼上上下下對小朋友既關愛係絕對一百分..

我記得我仔仔生日既月份..學學開生日會我有返學校睇..
原來有一個小朋友唔可以食有忌廉蛋糕...
學校一早預備了一份清蛋糕比嗰位小朋友..

醒目開學勳章

janetngan2 ,

因為小朋友書包及鞋櫃係班房入面
而係自己班房入面可以方面老師照顧..
同係學校門口有張消毒地毯比小朋友踏完先入學校..
換鞋之後每一個小朋友都要排隊洗手..
‹ 上一主題|下一主題