用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) welcome all 2010/11 K1 ^^
樓主: sin_928
go

welcome all 2010/11 K1 ^^ [複製鏈接]

各位媽咪,

你好,多多指教 ^^

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信
Ghyiuma  上幼信

easybring 上幼望

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.
babychin        下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信
MIMIMOMO6   下幼信
Joann              下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望
英姑          下幼愛

原帖由 elmolly 於 10-6-10 10:11 發表

thanks!

btw, do you know if they need to wear white colour "leather shoes" for school? need to change shoes in classroom?
雖然白色皮鞋係好靚,但一諗到"白色"就覺得好易污糟同鞋面好容易整花,我就........

我大囡同細囡都會join10/7 0900 hrs既泳班,但大囡本身已經學緊,依家開始學唔用浮板游。而細囡就到時先開始上親子班,唔知到時係咪同你囡囡同一班
原帖由 Mollymama 於 10-6-13 07:26 發表
Hi,

I've enrolled the summer swimming class held at GH Primary school's swimming pool for my girl.  Both my daughter & myself will attend by 10/7 9:00am session.  Has anyone of you applied this cours ...

BBElsa,

其實我細女依家得2歲半,佢2007年12月19日出生,我諗佢唔驚水啩,因為一來我之前有帶佢去過泳池玩水(當然有用水泡la),二來每個星期六佢都見家姐係GH個池度學游水,所以個傻妹妹係屋企成日都話要跟家姐學游水,仲成日喺屋企戴哂泳鏡扮游水添,三來之前龎潔泳會都試過比d喺佢度學游水既學員弟妹免費試堂,個傻妹妹玩足45mins都冇喊,仲玩得好開心,所以我咪幫佢報親子班,等佢有得學下,不過我唔會有太大期望佢會好快學試游水,畢竟佢哋得嗰兩歲半,d手腳肌肉應該未ready好
原帖由 BBElsa 於 10-6-15 11:51 發表
Hi Joann, I just want to know how old is your younger daughter?  Is she afraid of water?  As my daughter is very afraid of water, so I am still thinking if I let her to join.

今日我都攞咗啦^^
不過我發現條校裙裡面"車"住左條底裙,咁係咪即係唔需
要再加底衫或底裙呢???因為如果再加底衫或底裙我諗會好熱
原帖由 cy_cheung 於 10-7-11 13:15 發表

我都係琴日星期六同囡囡一齊去攞~  佢可以即試, 我最初係學校寫果個碼都唔啱, 要大一個碼~

"Kam Lun"有白皮鞋賣,價錢大約$13X-$14X左右(視乎Size),不過我今個Monday問過,個Staff話要遲d先有貨,可以打電話問, Tel No. 23815006/23800550/23803660
原帖由 BBElsa 於 10-7-14 17:06 發表
Just want to ask if Kam Lun has any white leather shoes to buy?  Or any place that can buy it (in Kowloon Side)?  As I have bought one from Dr.K., but the design of the shoes is a bit complicated, and ...

唉~聽完呢個消息,我都好唔開心+好擔心
我仲要本身個大女已經係讀緊一條龍有學卷用既KG,諗住轉校可以近屋企d既一條龍,所以就算冇學券用,貴d,負擔重d都照轉(大女將會讀GH既k3同細女將會讀GH既K1)。點知依家話冇直升),如果到時真係考唔返GH小學,我今次轉校就轉得好唔抵喇
原帖由 小天使kiki 於 10-7-15 19:52 發表
咁K3嗰D無時間比佢地觀察,會點呀?

Me too
原帖由 elmolly 於 10-7-16 20:01 發表

i bought 2 dresses and 1 PE set.

我個細女都係0712出世,收左PM K1
原帖由 B.B.BaBa 於 10-7-28 14:49 發表

聽校長講,佢地有收細仔的
我記得之前都見到有 0712 出世的話收左

21/8新生會我要分兩段時間(大囡1630-1730 hrs, 細囡1400-1500 hrs)去, 中間嗰個半鐘都唔知去邊
原帖由 winwin2 於 10-8-14 15:08 發表
係呀, 我送返學呀...雖然未坐完月...老公告唔到假呀.

‹ 上一主題|下一主題