用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英二和般小兩所學校有什麼分別,那一所會好D? ...
go

英二和般小兩所學校有什麼分別,那一所會好D? [複製鏈接]

purple3sky 發表於 17-1-23 17:44
即係想入英皇就般小大機會好多?

st. Peter 機會比較大。

hkpapa852 發表於 17-1-24 08:43
St Peter,只係B1比例高,如果大家同屬B1學生,係般小或李陞入到KC既機會,一定高一截 ...

st peter 上年都有23人入KC, 如果假設一半男一半女,75/23~3.2, 其實跟李陞差吾多啫!但st peter 比例人數較多(又冇聯繫),不是更著數嗎? 請指教。

hkpapa852 發表於 17-1-24 11:01
如果你真係覺得差唔多, 就係差唔多囉

人數太少,比例根本不可能作準,多1個少1個比例己經差好多。 st peter 23 人當中,我相信大部份是自行入的;相反李陞果6個位大部份都係聯繫位;如果吾係聯繄既關係,相信入kc 人數更小。

yng007 發表於 17-1-24 11:31
人數太少,比例根本不可能作準,多1個少1個比例己經差好多。 st peter 23 人當中,我相信大部份是自行入的 ...

其實我吾太想回覆呢個post, 不過見到d “專家”亂噏24 誤人子第,忍唔住先講兩句。如果樓主真係聽你講去抽李陞入左,你於心何忍!?

hkpapa852 發表於 17-1-25 08:34
我從來沒有以專家自居,只係一個鍾意計數既8公啫。
係客觀既升中資料可以話俾大家聽,李陞唔係一間差既學校 ...

我朋友既丈夫係李陞教書既,我知既吾會比你少。講完。
‹ 上一主題|下一主題