用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九因歌 9 x ..( 不用背) for new learners
樓主: Kitten006
go

九因歌 9 x ..( 不用背) for new learners [複製鏈接]

原帖由 Reximom 於 09-6-12 09:13 發表

你咁講就錯啦. 我講個d方法就係幫助小朋友記憶, 等佢地儘快由完全唔懂過渡到滾瓜爛熟.

仲有, 講呢d 得意野俾小朋友聽, 可以等佢地認識數學之美, 同趣味性, 能夠培養小朋友對數學既興趣.

只講實用價值, 硬背到 ...

成日話人錯,各人有各人嘅教法,你估剩係你果套教法就全世界通行,以你呀「叻唔切」咁嘅資質,重好意思係度教人,無謂誤人子弟啦!

原帖由 Reximom 於 09-6-12 15:37 發表

原料你數學修維咁高, 即係你講既野實啱!

敝嗱, 我親自教背8, 9既方法既小朋友點都有一打以上(都係d親友), 原來我害左咁多人, 仲唔計BK 呢度聽我點既朋友, 罪過, 罪過!
各位BK既朋友, 當我無講過啦!
...

呀「叻唔切」你d病又發作呀,又係度疑神疑鬼,有病就快d去睇醫生啦!

乜你宜家先醒覺原來自己害左咁多人, 真可憐,咁自己就快d反醒吓啦。

呀「叻唔切」,你d料又咪係抄襲得番嚟,有幾巴閉啫!

呢位家長又駛乜同佢拗啫,佢d所謂叻嘢都係抄抄襲襲,然後講到自己會飛咁,我都話過佢衰自作聰明啦,不過佢已經冇得救啦。
‹ 上一主題|下一主題