用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 plk ---天理何在 公道何在???
樓主: cookingbaba
go

plk ---天理何在 公道何在??? [複製鏈接]

我覺得樓主嘅處理手法都係人之常情啫,有好多家長都覺得樓主太激,我覺得樓主冇乜野呀,佢都只係想為自己個仔取番個公道啫,咁都唔得。今次嘅意外算是好彩,冇斷手斷腳,如果個女仔第日又掛住玩整傷人,不過今劑大劑D,
身體傷殘,咁我地係唔係又大方D原諒個女仔,唔好叫佢向受害者道歉,又或者唔好好地教導佢,費時又嚇到佢喊,咁又係唔係一個正確嘅處理手法。正所謂勤有功,戲無益,無論有心或無意,整傷人就要反省,細嘅唔識,做大嘅都應該教導吓個細,掉轉如果個受害者係自己個囝囡,咁係唔係就當自己個囝囡唔好彩,下世投胎再做返個完整嘅人。

原帖由 Reximom 於 09-5-27 09:34 發表

開個新名呢撐自己, 呢個樓主真騎呢!

樓主,
細路仔絕大部分玩起上呢都會忘哂形架, 個女仔今日道左歉, 明日可能已經唔記得, 而且學校仲有過千個未俾你教導過既細路, 令公子係學校真係危機四伏架, 點止會 ...

最討厭有D人成日話人另開個新account出文,唔通新人開個account入嚟討論都要舊人批準咁霸道。
你唔鍾意樓主嘅論文係你嘅事,唔關我事,唔好新人一出文就話人換新份。

原帖由 Reximom 於 09-5-27 10:42 發表

又難怪你覺得討厭既, 俾人踢爆嗎, 係我都唔happy啦!

好心唔好係度扮醒目啦,成日話人扮呢個,扮嗰個,話之你繼續鬧樓主,總之唔好係度撩事鬥非,硬話我係樓主化身,你有你講,我有我講,唔好講到自己好醒咁,博出位呀!

最衰你呢種人,人地個個家長都係度互相交流自己嘅見解,係你咁無聊成日話人交換身份,如果我係樓主化身都無所謂,但係我唔係呢,你知唔知你咁樣講已經得失幾個人,積吓口德啦!

原帖由 Reximom 於 09-5-29 22:57 發表

SO WHAT?

你咁火滾, 就更加証朋你係樓主啦!

每討論一件事情,梗係有正面同反面嘅見解,我企係另一邊唔代表我支持樓主,至於好似你呢種小人,咁鍾意屈人食死貓,我就睇唔出你會點教得好你d小朋友,因為物似主人形, 我唸你d囝囡都會好似你咁屈得就屈, 我估你係一個牆頭草嘅人,邊度多人支持就去邊度,我估你做人一定冇原則,連教你嘅小朋友都係斷估,我估你精神有d問題,鍾意疑神疑鬼,成日懷疑呢個懷疑嗰個,嗱!我咁多斷估你係唔係好鐘意呢,如果我係估錯咗你,你都唔好嬲喎,因為你都係咁估人! 重有,我平時都有入開嚟睇文,不過就冇註冊到,只係今次路過見到這個topic,想入嚟講幾句,未見過d家長好似你咁衰,亂攞人個id玩針對,犯晒版規,我有得罪你咩,先撩者賤,你唔同意樓主嘅說話,可以向樓主挑戰,唔關我事,唔好再攞我個id同樓主扯上任何關係,唔好再撩是鬥非,你係度扮咩啫,係咪想話俾人聽你係度嘅江湖地位,你係唔係儍架!:;pppp::;pppp::;pppp:

原帖由 Reximom 於 09-5-30 09:23 發表

俾我踢爆左分身, 樓主, 你依家係惱羞成怒到極點!
我再唔回你啦, 費事俾你可以轉移視線, 拉開話題, 以爛呢遮醜啦!

我嬲咩啫,不過就覺得你幾攪笑,認屎認屁,死唔認衰,成日扮醒目,衰咗就要認,向我道歉一聲咪得囉,咁簡單都唔識。

呀!不如封你做「叻唔切」都好喎,等你第日一出封號咪係人都知你係乜水囉,駛乜成日係度屈人咁辛苦博出位呀。

囉,學乖d,唔好再同我嘈啦,好似你d咁嘅人,有乜本事啫,只係識得係度屈吓人,自得其樂,再同你嘈,咪盞你自暴其短。

(以上被Reximom所屈嘅樓主,唔係我想同佢嘈,只係呢d衰人係唔可以放過,而且我都係做緊善事咋,費時佢越玩越過隱,將佢d下一代教到個個好似無賴咁,只係識得強詞奪理,含血噴人,咁就無晒前途,無晒希望啦!)

原帖由 MANFUN2010 於 09-5-31 11:37 發表
我想問版主, 呢個topic係比人用來討論問題, 還是用作罵戰, 好煩 !

如果要玩罵戰, 就自己開個topic玩, 唔好係呢度搞搞陣 !

超討厭, 有品就好收工哪 !

乜我冇討論問題咩,只係有人覺得人地持相反意見便亂扣人帽子,究竟邊個係度搞搞顫搞人先,有品嘅和有分析能力嘅家長都唔會咁做,先撩者賤,我做人係有原則嘅,我完全冇扮另一個人,做乜要俾佢指指點點,人身攻擊啫。你講得冇錯丫,呢度係用嚟俾人討論問題嘅,我唔會理人開千個、萬個account來出文,話之佢亦正亦邪,我只會依文來討論,犯不著去攻擊人撩交嗌,所以並唔係凡事都啞忍就好,要適當時候做番d適當嘅嘢。

重有再想講多句,就係因為有Reximom呢種無聊人,令到一d真係新人開個account入嚟討論,就俾人當作別人分身,幾無癮,重有我唔想俾人亂扣帽子,唔想俾人當作樓主嘅言論就係我嘅言論,樓主嘅為人就係我嘅為人,唔好以為我持相反意見,就代表我完全support樓主,因為有d人只會道聽途說,人地話乜就信乜,自己完全冇去揾過證據就信晒人,變晒做幫兇,咁你地話重有冇新人想入嚟討論吓,將心比己,你自己係唔係又咁鍾意比人屈呢,所以呢種風氣絕對唔可以鼓吹。

只要佢再唔撩是鬥非,我退一步有咩所謂啫。

哦!呀「叻唔切」你又出嚟獻丑呀,  你都幾過癮喎,話你犯賤真係冇錯,係都鍾意出呢俾人鬧吓先安樂,  冇計啦,你d咁嘅小人平時就鬼鬼祟祟,藏頭露尾,分身術可能你係度用得最多,你自己都係咁嘅為人,有咩辦法唔係咁去睇人呀,可憐!  不過咁,你自己嘅人格衰好喎,千其唔好累及自己嘅下一代,為人父母,你啲品格都算係幾衰嗰隻,衰都唔緊要,最緊要係知衰,好似你咁重懶有形,過癮!
重有,你係唔係落唔倒台啫,出嚟出去都係講果幾句,冇d新意,唔好好似隻老鼠咁左避右避啦,想同人嘈咪光明正大咁開個 Topic 同人嘈囉,真係戥你d囝囡傷心,有d咁無出息嘅父母。

呀!重有呢位Reximom嘅人,好似記得你上文提到唔再回我嘅文喎,做咩又回嘅,係唔係俾人睇中晒,話中晒你d嘢,好嬲呢,所以
話你d咁嘅人講一套,做一套,你重邊有公信力架。

原帖由 Reximom 於 09-6-1 18:31 發表

點扮善良既豺狼都會露出尾巴既, 馮X小學既家長們, 見識下呢位投訴王家長既真面目啦! 校長, 老師, 個位女同學…或任何人只要得罪佢, 一定會俾佢搞到雞犬不寧架, 除非好似個校長咁買佢怕, 息事寧人啦!

不過, 樓主, ...

,有人開始發爛渣啦,好似你d咁冇誠信嘅人重要其他家長去support你,咁講唔係幾通喎,唔通…你開始怕。 你唔講我都唔知你講嗰間係乜小學,宜家知啦。你唔夠人講做乜又拉埋其他家長落水啫,所以話你係小人話得冇錯架。 重有,我由始至終都冇話過其他家長喎,人地個個家長都係度發表自己嘅意見啫,剩係得你一個把口咁衰,鍾意揾交嗌,所以我剩係鍾意駁你,吹咩!:;pppp::;pppp:
我知啦,係咪因為你自己都覺得自己講嘢冇乜公信力,為人又無恥,所以自己用好多分身術嚟掩飾同支持自己呢,所以話,係你d咁嘅人先會成日唸人用分身術。而我重係覺得好好笑,笑你咁傻重係死話人用分身術,如果你教囝囡都有咁好耐性就好囉,不過唔知你d囝囡又冇咁好福份。

平時我入嚟BK都只係齋睇唔出文,估唔到一登記就遇到個咁傻、咁有趣嘅人。
嗱,Reximom,記得認住我個id喎,我個id係貨真價實,童叟無欺嘅 Homade,我唔會好似你咁亂屈人架,既然你咁鍾意我,咁你每次出文,就當幫吓你,帶番你入正途啦!

其實上文已經有位家長quote番你之前出過d文章,發覺你真係好冇品,每次人地好好討論嘅時候,你就無端端走出嚟話人扮分身,破壞晒d氣氛,你咁樣做都唔知有咩居心呢。
其實你知唔知醜嘅啫,以你咁嘅行為,相信都冇乜家長同你啱傾架啦,重好意思叫人認住呢個,認住嗰個,哈哈哈!
重有如果你想同我嘈,不如你自己開番個 Topic 同我交流吓囉,唔好再係度騷擾其他家長啦,你唔識尊重人唔等如我同你一樣呀嗎。

你同我嘈咁耐,都係想贏啫,你贏左啦,至少你贏左個封號返嚟呀「叻唔切」,   開心啦,第日可以攞住個封號橫掃成個BK論壇,賺到啦。

重有咩好同你講啫,你講來講去剩係識話人扮分身,衰自作聰明,衰固執,你個為人都見晒底啦,再同你講乜啫。

你講得啱呀,鍾意講咪講,唔鍾意嘅話,你請我都唔講啦,不過我就係鍾意你夠厚面皮,又低B,第日見親你d文,我都會提點吓你嘅,放心。我份人好講口齒架,話唔同你講就唔講,要講就開過新Topic 講過,睇吓你又有乜本事,我唔會好似有d人,俾人激到嬲嬲地,又走出嚟鬧人,你有咩講就自己講到夠喎,我唔再係度煩住人啦。
‹ 上一主題|下一主題