用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 約克中英文幼稚園 2010/11已被取錄K1家長請報到!!! ...
樓主: beautiful_mama
go

約克中英文幼稚園 2010/11已被取錄K1家長請報到!!! [複製鏈接]

york 都收左我個仔  0709BB 
 一周内电话通知我:收左仔 
还在等KV 。。
有些头痛。。
如果york  同KV 同时收仔。。不知道点拣?  各位妈咪请帮忙!

原帖由 08716320 於 09-11-18 22:44 發表
york 都收左我個仔  0709BB 
 一周内电话通知我:收左仔 
还在等KV 。。
有些头痛。。
如果york  同KV 同时收仔。。不知道点拣?  各位妈咪请帮忙! ...

依家頭真是大了...  
只想讀上午班  結果YORK給下午班.

好煩惱...除了寫信排隊.還有 其他方法嗎? 請媽咪們幫手...
阿仔早睡早起...加上我自己帶阿仔..相對忙好多...真是好希望是上午班...
點算啊? 好頭痛的媽咪.

因依家讀緊N1下午班...我覺得已有些辛苦..再加上阿仔好多次回來校車的路上都已經睡著..次次見到都覺得阿仔好辛苦!!!
是不是還可以寫求位信...  
請媽咪們幫幫手,真是好頭痛的媽咪!

只要有方法 ..我都願意為阿仔一試....
請媽咪們幫幫手.
ths!

原帖由 gigi812 於 09-12-8 22:09 發表
唔洗轉啦, k2全部都係下午班架啦 !

不過, 我都轉咗 (佢地馬上轉比我), 因當時唔知未來全部係下午.

你先信啦, 因為會有好多人唔讀, 會有上午班位放出來的:D

...

多謝! 已寄左信..希望真是有的轉..

原帖由 gigi812 於 09-12-9 10:57 發表
你過2日打去問佢地有無收到呀 !! 到4月你再打去問, 4月會知有無位:loveliness: 放出來.  我係傳真比佢地, 交留位費時佢地馬上轉比我, 你講明你一定會讀, 佢地就會做野架啦 !!

...

不乖曬你!
聽日我打電話去問.   真是多謝你..

原帖由 08716320 於 09-12-10 00:02 發表

不乖曬你!
聽日我打電話去問.   真是多謝你..

還是再一次多謝這位媽咪先

經過漫長的一晚上,終於等到一早9點鐘就打電話去YORK...
可是學校話現在真是沒位,要等到4月,有位的話 就一定轉出來...
又要經過漫長的等待...不知道今年新年能不能過的安心!
真希望確實不讀約克的媽咪們能早點放出位置來....好讓我們在等的媽咪們能放心過好年.不用每天一想到學校不知道是不是真的有上午位給到我D.

愿上天成我所願!

約克轉班

hello...gigi812...
請問你傳真比約克ga轉上午班ga內容點樣寫?係傳真比邊個收?
我依家係3月17號要去交註冊費,但我真係好想比阿仔讀到上午班。所以我想17號之前好像你噶樣,傳真一次比他,希望有轉機。
多謝幫忙!!!
     蚊蚊媽咪

原帖由 gigi812 於 09-12-9 10:57 發表
你過2日打去問佢地有無收到呀 !! 到4月你再打去問, 4月會知有無位:loveliness: 放出來.  我係傳真比佢地, 交留位費時佢地馬上轉比我, 你講明你一定會讀, 佢地就會做野架啦 !!

...

hello...gigi812...
請問你傳真比約克ga轉上午班ga內容點樣寫?係傳真比邊個收?
我依家係3月17號要去交註冊費,但我真係好想比阿仔讀到上午班。所以我想17號之前好像你噶樣,傳真一次比他,希望有轉機。
多謝幫忙!!!
     蚊蚊媽咪

[quote]原帖由 gigi812 於 10-3-8 23:05 發表
hi gigi812,

不好意思 又麻煩你!
我打去學校揾校長,接電話的人(應該是馮xx)說:校長很忙,跟住我講清楚我自己的情況(下午班沒人接,讀不到之類),跟住XX說:轉告主任,主任1-2個鐘頭後回覆我們,暫時沒位,還是要等到下一輪,交完註冊費後,才看到有沒位,到時有位,儘量轉給我們之類ga。。。
好無助! 不知道該怎麼辦?
17號馬上就到了。
‹ 上一主題|下一主題