用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖心今日interview
樓主: yslgirl
go

聖心今日interview   [複製鏈接]

回覆:聖心今日interview

請問等入去面試要幾耐?

引用:須然暫時所有都係waiting,但都決定今日唔去

原帖由 joannechow7 於 13-01-05 發表
須然暫時所有都係waiting,但都決定今日唔去in.
Take it easy.  Good Luck to all!
點解唔去呀?比多個機會小朋友嗎!

引用:全程一個鐘左右 +

原帖由 dodoland 於 13-01-05 發表
全程一個鐘左右
計埋早15分鐘到,是否只可以一個家長進入校園?

3個小朋友圍住老師坐,老師一路講問題,我囡囡坐旁邊,一路玩枱上的車車,之後佢第一個拎咪講完名同歳數又再玩係拈板上切菜,但只有正面望老師的小朋友係無玩過抬上的玩具,但另外2個小朋友都唔肯講名同幾多歲!
我覺得一攪枱上玩具即係專注力唔夠,死硬!

我個女問衫㚒,但我屋企用煤氣乾衣機,好少用衫夾,好彩佢都答到老師係㚒,用來夾衫!不過第一part玩咗枱面玩具,看來機會都不大!

引用:我都覺得問題對家長係好大反省,+有時我哋教

原帖由 JessieToys 於 13-01-06 發表
我都覺得問題對家長係好大反省, 有時我哋教小朋友都好側重"幼稚園考乜野", 日常生活嘅野要比佢哋多參與多學 ...
係咪爭車呀?

引用:+哈…+ 未曾熱身已再見… +

原帖由 FranBB 於 13-01-06 發表
哈…
未曾熱身已再見…

引用:當以為終於排到時,原來只是去了另一處的隊

原帖由 babie2 於 13-01-06 發表
當以為終於排到時,原來只是去了另一處的隊未。。。當以為面試緊時,原來已經in完左! ...

引用:Quote:原帖由+manman4427+於+13-01-05+發表

原帖由 Toffee888 於 13-01-07 發表
我仔答完老師用來睇之後,老師継續問还有什麽用途!我简直o咀心諗唔通話用來)毯)煲咩 ...
其實每條問題,老師都會問幾次仲有呢?仲有什麼用途?仲有...仲有...!其實係想等小朋友答到標準答案,定想試小朋友的抗逆能力?

引用:Quote:原帖由+manman4427+於+13-01-05+發表

原帖由 Toffee888 於 13-01-07 發表
我仔答完老師用來睇之後,老師継續問还有什麽用途!我简直o咀心諗唔通話用來)毯)煲咩 ...
其實每條問題,老師都會問幾次仲有呢?仲有什麼用途?仲有...仲有...!其實係想等小朋友答到標準答案,定想試小朋友的抗逆能力?

引用:我想問你地係問券第三條:想學校安排什麼課

原帖由 homepridealice 於 13-01-07 發表
我想問你地係問券第三條:想學校安排什麼課外活動, 答了什麼? 我寫好晒三條先見到話不超於30字, 好似第一二 ...
原來問券唔同題目㗎?

引用:Quote:T-bone+發表於+13-1-7+14:56+原來問

原帖由 fefemom 於 13-01-07 發表
唔係喎,問卷一樣,人人都係嗰三題喎。
我第三題係問課程,唔係課外活動?

引用:只可以講每間學校收生準則不同.我囡第1個入

原帖由 qooqoobaby2010 於 13-01-11 發表
只可以講每間學校收生準則不同.
我囡第1個入課室, 係出面呆等左9個字, 一見課室有玩具仲唔即沖去玩咩, (我 ...
我個女都係第一個坐低,所以都有玩,因為老師係等坐齊先行埋佢個位,我個組得一個冇玩枱上的玩具,因為佢個樣有d嬲爆爆,名同幾多歲都唔肯答!

囡囡waiting!不過預咗,因為玩咗枱面的玩具

gloriababy  my girl is also on waiting list, very disappointed.....
I think I will choose St. Clare  發表於 13-1-31 12:08
‹ 上一主題|下一主題