用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 比華利幼稚園
樓主: WCY
go

比華利幼稚園   [複製鏈接]

我女半日班返9至11, 如放學要坐校車先要stay到12點

我女都有喊, 佢係喊住同我bye bye, 我想只是因為佢唔捨得媽咪

下個星期返3個鐘, 就來回都有校車坐

回復 kbi 的帖子

太好了, 原來有家長特地去看看佢地落車入學校的安排, 因為我都好想知道係點安排, 但我自己又要返工, 所以無得去睇, 依家知道係咁, 我都好放心.

我報校車時, 學校都有同我講話今個week返9-11放學係無校車, 如要坐校車, 就要stay多一個鐘到12點, 因為我怕囡囡見到人地同學仔個個有得放學, 自己就仲未走得, 我怕佢有不安, 所以我都叫我老爺去接佢

2歳班 $2800, 唔知有無人係半日班 room 5呢?

回復 manman0808 的帖子

thanks! 巳pm. Please check.

我細女就係2011年10月, 但我會直接比佢讀k1

回復 bearbear001 的帖子

請問是否也是上午班? 小朋友返學開唔開心呀?

回復 bearbear001 的帖子

其實我都好想知多d阿女在學校的生活, 但只可以在手冊上知道佢做咗d咩, 有時問阿女, 佢又表達唔到, 如果老師可以打電話同家長溝通會好d

回復 kbi 的帖子

佢係2歲班, 手冊係逄星期五先會派, 星期一學校就會收回, 所以今日你在他的通告套會有手冊在內

回復 kbi 的帖子

咁可能係歲半班無手冊, 因為之前開家長會時, 校長都講過歲半班主要係教佢自理能力, 我女2歲班都會有野學 e.g.1,2,3, 顏色, 自我介紹...., 所以每個星期學校都會report返佢做過d咩, 但個report 係一色一樣的, 只係list咗教過d咩, 沒有老師comment, 如果老師會每個week寫少少評語就好啦!

今日係學校第一次開生日會, 囡囡好期待, 今朝仲一早起身, 唔知學校會做d咩呢?
‹ 上一主題|下一主題