用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進
樓主: ChunYinMa
go

2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 2005九龍塘宣道幼稚園K1家長請進

HI ChunYinMa,
我應為-兩者都會接受, 但應該prefer圍裙. 如果无記錯细節上好似提过校服以外就是运动服.
你記唔記得宣幼K1有几多學位呀?
忽然間覺得上午班應該仲有位.

HI CPY,
其实我都唔係好肯定, 要番去再研究吓佢張嘢咩意思

ChunYinMa,
係呀, $430真係算好合理, 可以考慮吓. 聽講坐校車好開心咕喎; 最初考慮到車費贵同理小朋友仲細, 所以打算比佢K2先join. 而家真係要再三考慮.

好嘢
咁你小朋友係咪叫 ChunYinMa 呀, 等第日可以知道坐隔離果個係佢吖嘛.

Chunyinma,
我囡囡又係"彥", 叫"彥彤", 你好你好大家好.

HI 94075702,

Chunyinma 打过电話去學校問 -

(芝娃娃, 94075702, CPY

我打過電話問老師了. 應該著圍裙影相. )

點解而家又話运動服嘅?

$1780 x 10months per year.
雜費-唔清楚, 但應該唔會好貴; 聽講茶點可以自已帶, 不另收費.

CarmenYsm 寫道:
各位媽咪,

我都諗住比我囝囝今年考宣道,請問學費同雜費每月要幾多錢呀? THANKS!

Hi CarmenYsm,
Around $750-$830. (九龍塘宣道幼稚園)

HI Chunyinma,
I think I will bring small bun or biscuits, if possible I will bring chesse. Depends on what's the time of the break, cannot too full if the time is getting close to lunch.

九月一日返去會知遂道架喇, 應該唔駛帶文具啩。

http://embhsc.hkedcity.net/kindergarten/179.html

最新幼稚园资料出咗、宣幼上午得一班、下午兩班、但上午果一班成43人咁多嘅? 係咪資料唔準呀?

睇清楚啲、原來係04年嘅資料、但係都劲多學生一班喎(43)。

Chinyinma,
明白, 咁K1一班咪有三個老師囉?

Bell,
多謝寶贵意見.

HI Bell,
原来妳仔仔會讀K1, 你好呀! 囝囝上午定下午呀?

Yanyan,
努力

Bell,
請問學生相(12張)是否可以 A 款 6 張,B款 6張?
因驚唔夠。

請問快圖美靚嗎

May I know what size is the 圍裙 of yr son because I've got the 圍裙 of my daughter, it's too small (4) :cry:

CPY/Chunyinma/Bell,
今日我坐在右前邊﹐你地呢?
囡囡何彥彤編了A1班﹐你地呢?

CPY,
果日我座在前面﹐ok la.
1A/1B 課室是不是在附近?

Chunyinma,
派到邊班?

Mayc,
7:50am 唔早喇﹐我旺角都要我7﹕45am到啊。
打算join一個月唔join.
你果度邊區黎架?
‹ 上一主題|下一主題