用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 可分享一下"net 12"的大抽獎派位結果嗎?!?!?! ...
go

可分享一下"net 12"的大抽獎派位結果嗎?!?!?! [複製鏈接]

第9志願呀?? 可以話我知你1-8填左d咩嗎? 如不方便講pm我可以嗎? 先謝謝你.

原帖由 mycathy 於 09-6-9 10:30 發表
第九志願, 李賜豪
希望每天開心渡過 ;-)

我個囝返緊聖雅各幼稚園的, 今朝搭lift時聽到k3家長話好多派左聖雅各好開心, 我諗佢地應該係填第一架.

mycathy, 我只係想問下作個參考, 好等自己選校時唔好太進取, 咁請問你方便講出來嗎??

to 大家, 我知灣仔多名校, 一定好多人借地址, 但我地呢d真正住住灣仔區仲要窮到唔會有私校back up的人又可以做d咩呢? 係好唔公平, but what can i do?? 基本灣仔係舊區, 係好少人有小朋友架, 平日都唔易撞到啦, 但當日派位個centre打晒蛇餅喎.

其實你睇我好我睇你姐, 我都係住緊d好舊好舊的樓, 樓下係街市, 人多車多, 又嘈空氣又差, 地方又細喎, d居住環境咁差, 我真係唯一可以安慰自己的係校網好&交通方便架咋.

不過有d人就係自己本身有私小back up, 才去借地址抽名校, 一心諗住抽到就慳返6年小學的學費, 抽唔到又無蝕底的, 咁就真係對該區的人好唔公平羅. 而且就算check到虛報, 只係取消派位, 咁邊有用架? 人地都有私小back up啦, 難道無私小back up的人會咁去博嗎? 即是都係比有錢人玩的遊戲羅.

我有睇你其他topic, 我知你無借人地址自己去叩門的, 所以我都好尊重你, 希望你好lucky可以搵到好學校收.

原帖由 yuenwa 於 09-6-10 13:10 發表

我雖然唔係住灣仔,我都係負擔唔起私小直資. 你住灣仔係大抽獎已經拈左好有利位置, 我冇住灣仔而加就頻頻泊泊係灣仔區叩門, 雖然忐忑d, 但都冇好唔開心.雖然遊戲係好唔公平, 但做人問心無愧就得,唔使擔心.

我做女好多 ...

咁請問第2入唔到派左去邊呢???

原帖由 Sindy 於 09-6-10 14:05 發表

今年聽到st jame第二都入唔到呀

of course, 你講得好岩, 我都覺得d人係咁.

原帖由 hinhinmummy 於 09-6-10 16:02 發表

呵, 其實, 吾好怪我
有d 人, 又要住新樓
又要有club house
但又要看中灣仔校網

邊有人可以甘好
又要馬兒好, 又要馬兒不吃草
針邊有兩頭利
我都想住灣仔區既新樓.......點成萬元一呎, 點買 ...

mycathy, 真係好多謝你呢!! 原來你有私小back up唔怪得咁進取, 我都未知將來點填架, 但2003年出生率咁低, 都派成咁.....:cry: 到時無眼睇啦.  

希望有辦法捉到d虛報地址的人, 等灣仔家長有返多d位抽啦, 或者要望下自己發達就可以去報私小了...hehe.

唔該晒你.

原帖由 mycathy 於 09-6-10 23:34 發表
各位, 如果我講出來幫到人, 我都好樂意講

瑪利曼
聖保祿
軒官上
軒官下
聖方濟各
聖雅各
寶血
李x大坑

排位全依我自己喜好同自己聽到既消息來填, 其實派到咩唔只係睇排位都睇隨機編號。
可能有人會話我太進取, 頭 ...

如自行有位收了, 無得抽獎架喇.

原帖由 htchan 於 09-6-12 19:50 發表
如果自行派了軒小,可不可以等埋大抽獎先定讀唔讀?

你可以2邊都報軒官架喎, 唔駛放棄架.

原帖由 htchan 於 09-6-16 15:37 發表
咁我地可唔可以放棄自行,只報大抽獎架?

咁想入的話自行照入表華仁/st. jo, 以表你的誠意羅.

不過suggest你唔好填得咁進取, 唔係唔知去左第幾志願了.

原帖由 htchan 於 09-6-16 23:27 發表
但係我想入St.Joe/華仁多喎
‹ 上一主題|下一主題