用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St Catherine's 等待中大聯盟
go

St Catherine's 等待中大聯盟 [複製鏈接]

原帖由 appleng 於 09-11-30 15:44 發表
收到waiting list 信已經兩天, 係時間把唔知點形容的心情放低, 不如收到waiting 信的人在此集合,據說很多人都會選GH 而放棄SC學位, 所以大家仍有希望呵!
加油!!!
...

Hi appleng,
見到係你開ge topic, 入來8下, 我係kb見到好多mama建議寫信比校長表誠意,你寫左未呀? 好想見到你細女都入到,同哥哥一齊反學... 不過,就算有咩差誤,先攪店呀哥入到理(你)想的小學, 呀女就無問題啦, 我有個friend, 佢都係咁,佢話攪好呀仔之後, 到呀女時,心情就非常輕鬆...

原帖由 appleng 於 09-11-30 16:16 發表
hihi , nozomu-kun

都係架, 不過哥哥最理想既學校大部分都係男校.雖然我畢業果間小學有而家一條龍上英中, 但係經過今次之後, 就發現唔可以掉以輕心, 因為實在太多小朋友2007年出世. 我1個女到時得20分唔知係唔係都 ...

Hi applyng,
唉呀, 快d寫信, 親身帶反學校, 交比你識的老師.....入左先擔心啦, 而且要相信你自己個女 & 學校的老師, 我呀仔in st.cat的時候, 我覺得個老師問問題時都講解得好清楚,同york & kv比較 (因為我只報了此3間), 佢地教小朋友一定係有辦法ge(睇下你自己個仔就知啦), & 係呀女仲有呀哥, 同你自己係old girl (如果你報自己間小學), 我得一個仔, 自己讀村校(而家可能已經殺左啦), 物分都無, 靠呀仔自己食自己啦... haha

回覆 1# Heiko 的文章

SC 今年有幾人報呀, 聽講kv過邊就好誇, 有成5/6千人報
‹ 上一主題|下一主題