用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 將軍澳"宣基小學"你有小朋友今年是一年級嗎?? ...
樓主: 小美人
go

將軍澳"宣基小學"你有小朋友今年是一年級嗎?? [複製鏈接]

我 個女讀1c,你個女讀咩班?
原文章由 小美人 於 07-8-30 13:49 硐表
你好嗎??

我小女今年在宣基就讀,想識一些同班的媽咪...

小美人
我女話小息時唔夠時間吃小食:-| 。你帶咩也小食俾曉嵐食?

小美人
  多謝您今日安撫我個女。

我個女話小息似生日會,有薯片薯條吃
  佢昨天返來有好似冇咩也,話自己好開心,因為係學校差唔多做好晒的功課::" /> 。佢話佢想到好辦法,就係唔睇個男仔自已就開心的

[ 本文章最後由 紅豆 於 07-9-16 09:29 編輯 ]

原文章由 hinhinandy 於 07-9-16 00:56 硐表
哈哈~~~我個仔既升中問題我都覺得好似好煩 , 但又好似唔係好煩咁 , 最煩係將軍澳區內好既中學又唔係好多 , 如果入番宣中就最好啦 ,咁我就唔駛煩囉 , 但如果入唔倒宣中咁我又好擔心喇 ,所以尼兩年要同佢加緊努力 ^^
  ...

我都好希望我個女可以 ~~ 開開心心地學習、快快樂樂地成長 ^^

原文章由 小美人 於 07-9-17 09:59 硐表

好開心地認識到不同班級的小朋友嗎咪..大家好丫~~~小朋友開開心心地成長~~哈~~~好丫~~非常好!!!!

紅豆媽咪~ 上星期我好似見到你丫..如果無睇錯,你細仔同我細女差不多大丫~~哈~ ...

係我啦,我個仔讀k2.,你細女都都係差唔多大啊......因為我個女這幾日唔開心,我未去學校接佢放學啦。你都有帶細女去接曉嵐放學啊,我都睇唔到你的

[ 本文章最後由 紅豆 於 07-9-17 11:14 編輯 ]

[ 本文章最後由 紅豆 於 07-9-18 22:04 編輯 ]

我個女今日開心的啦,佢話你敎佢睇的花心情都好的,所以走去睇花,你真好人。
  佢今日講老師話曉嵐小息時榼眼訓,係唔係真架?
原文章由 小美人 於 07-9-18 11:33 硐表

我見"渝"早上開心地走去菜園參觀...放心LA.哈~~

小美人,我個女十月餐單今日擦過咭了.
原文章由 phoebepanpan 於 07-9-19 13:40 硐表
十月餐單上星期五派左啦,  應該今日至20號要擦咭,
call 學校拎多一份
快D 明天交啦,  過左期學校唔幫你訂的.

小美人,
你見到都怪事唔奇呀, 我果日去湊放學都見校長係度幫手. ...

佢有一張加油卷,十張貼紙。曉嵐有幾張?
原文章由 小美人 於 07-9-20 10:34 硐表

好彩剛剛見到佢係第一個小息擦左咭,,一額汗丫..因為明天是最後限期。

紅豆: 你女女多唔多加油卷丫?? 20張有排丫~

有一蚊卷啊,曉嵐 。星期三,星期五先有早操?我下次都去睇。
    點解您上次會睇到佢地小息時擦咭(十月份早餐)
原文章由 小美人 於 07-9-21 10:46 硐表

今日早操又睇到我唔想走丫..你有時間都睇丫~~哈~~~

我個女唔鐘意一~五要5點幾先返來,所以唔俾我簡星期一~五的興趣班
原文章由 phoebepanpan 於 07-9-22 17:04 硐表
SEPT 25 開始報興趣班, 先到先得好搶手, 但今年冇左英語話劇

我個女都選八小型網球同詩班,不過佢唔想参加網球班,話要諗吓先
原文章由 小美人 於 07-9-24 20:25 硐表
pheobe or 各位師姐媽咪:

我想問問..長期訓練活動同興趣班有什麼不同??

我本來想比女女玩小網球,但今天收到學校通告已挑選左女女入長期訓練(小網球) 及Reading club會員..reading club 是什麼班??

因為我想比女女 ...

phoebepanpan:我個女都入選詩班,請問詩班做咩也架? thank you
原文章由 phoebepanpan 於 07-9-24 21:04 硐表
小美人   
我唔知你個女係咪在上體育科時比老師挑選左入長期訓練(小網球) 長期訓練由老師選等同入校隊, 要常操練, 遲下為校增光.
reading club 讀書會 ? 讀多d 課外書.

興趣班只要你比錢就可以報. ...

詩班是唱聖詩,好彩我都報左 小型網球我個女就唔肯學 我都唔想佢自暴其短,打擊信心,所以冇報
原文章由 hinhinandy 於 07-9-27 23:52 硐表
紅豆:
        我個仔由一年級開始已經被選入詩班直到現在   , 詩班係唱聖詩 , 仲要代表學校出去參加校際比賽等等
‹ 上一主題|下一主題