用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 早個幾鐘撘校巴定係樓下好?
go

早個幾鐘撘校巴定係樓下好? [複製鏈接]

請問你地會唔會為左心水小學,
早個幾鐘起身撘校巴,
定係求其揀近屋企既小學呢?
我朋友話千奇唔好咁早起身,
因為小朋友唔夠訓難專心,
重要讀6年, 第日一定會後悔喎.........
   0    0    0    0
[email protected]有人說,一個人狐單走的路,是崎嶇而漫長的,但當兩個人相伴一起走的時候,更崎嶇的路途,都變得平坦起來,還好像宿短了似的。

我就係因為唔想放左工仲要做功課做到12:00,
但屋企有2間好既都係谷成績,
一間活動教學, 但搞得唔好,
而家搵到間活動教學, 無乜功課,
著重自發性, 返學好開心, 中英程度都好好,
但要撘個幾鐘車, 好矛盾,
其實活動教學係咪真係無功課?
谷成績係咪真係要日日做到12:00?

原帖由 YLMBEE 於 09-6-1 14:11 發表
其實我會選近自己屋企個間, 其實當小朋友升小一後,與幼稚園嘅生活完全唔同, 無論功課、默書、考試、PROJECT等都比以前多 。有時真係唔夠時間用, 我似我仔仔讀鄰近學校, 放學返到屋企 & 食小小野都已經三點半, 跟住做 ...
[email protected]有人說,一個人狐單走的路,是崎嶇而漫長的,但當兩個人相伴一起走的時候,更崎嶇的路途,都變得平坦起來,還好像宿短了似的。

請問你小朋友讀緊邊間呀? 可否比我參考下?

原帖由 pak_sang 於 09-6-1 21:18 發表
I would like to choose the school that they like and enjoy. My children spend one and half hour per day per trip to school . They adapt very well even though the closer is the better. Anyway , you sho ...

但係近既間間都谷成績, 好多功課,
我怕無乜時間剩........

原帖由 fifibb 於 09-6-1 16:56 發表
i will choose near home but not very bad,,,,,,u can spend much time on teaching them after school
‹ 上一主題|下一主題