用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!!
go

REJECTED 重災區+打氣區, Never give up!! [複製鏈接]

回覆 1# antonyada 的文章

暫時未收到任何一間2nd in,但已經收GT, SMC, WKF 3間Reject
祝各位入到心水學校!至於我,希望在明天

回覆 2# vivicicimimi 的文章

九成九, no 2nd in, no letter

其實都好明白收reject 信唔代表仔差,我都自認為仔好good,但當聽到同班的同學仔,考一樣的學校,考邊間,中邊間,而自己卻收reject 信連waiting都冇時...,而果個同學並冇優過自己個仔時,..系最無法忍受.....,想忍住唔喊都難....淨想知怎解???

回覆 92# 無氣同你講 的文章

無氣同你講 :
多謝你的分享!講出來好D啦!當唔知要同邊個講時,還好有bk這麼好的訴苦區,後面仲有幾間沒出,我一定會振作,希望在明天~~大家共勉~~

又多一間reject,簡直就想去死,前幾日打的少少氣,依家又謝晒!

現在我真的很後悔我怎解要讓我仔參與這場遊戲?又唔係沒書讀,且我地呢區的校網都幾好,最差就6月再扣門囉!我相信我仔實得,因佢同年班佢算好標青果個,成績表好靚,校長推薦信都寫得好好,都唔知怎解冇一間收,5歲仔識野了,佢會問,我地唔知怎回答,淨係一路話"未咁快"佢始終會知道 怎算?佢一定會問"怎解XXX同學得既?"我要怎回答好???佢同學有人完全冇參加,依家幾happy?家長冇壓力,仲話我,咁辛苦來做咩??是不是我一開始就做錯???

回覆 170# antonyada 的文章

多謝你的認同!正如你所講,當時就係一心希望個仔可以入讀更適合佢的學校,以為佢又醒目,又靚仔,應該冇問題,誰知結果會係咁?

除了要面對仔的感受外,同學家長的關心,亦造成我不小壓力

希望來緊有好消息,亦希望各位等緊的家長都有好消息,大家加油

多謝大家關心!我會再加油

已3間reject ,WKF及SPCC也差唔多出了,來緊應該有5間reject

我都係盼望英華, DBS有好消息~~~

回覆 322# WhiteBerry 的文章

仲有我!2nd in letter怎寫未見過,更加唔使講accept letter

今日信箱又空空,離全軍覆沒不遠矣!
‹ 上一主題|下一主題