用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果你的叻叻已經有多過一個offer, 你可否..... ...
go

如果你的叻叻已經有多過一個offer, 你可否..... [複製鏈接]

醒目開學勳章

你waiting list那間我決定在星期六去注冊
相反,如果你同時是音小的後備生,那打電話去問吧
我下星期會通知學校的
而津貼那間也不會去注冊的

原帖由 meia 於 10-11-25 10:30 發表
無論是官津, DSS or 私校, 希望各位早d決定, 唔好hold住幾個位, 幫吓我哋d on waiting list 的爸媽, 萬個多謝!

醒目開學勳章

以為你會以KY為最終的選擇
我都掙扎了幾天
但都是決定唔去自行那間
俾個機會後補的人,等其中一個不用玩大抽獎,等到出年6月
雖然我可以注冊,等DSS再通知教育局,然後學校再將個位撥入大抽獎.
但決定不要
可能有連後備都沒有的會閙我,因為這樣他/她們的小朋友在大抽獎時少了機會
只能說抱歉

原帖由 thomasha 於 10-11-25 11:47 發表
我已經註冊左自行,私校位會轉備取生,相信學校會將我地擺到最後,所以實際上已經放棄,祝各位好運!

醒目開學勳章

我放棄自行個位都是因為升中的問題
始終TKO的升中校網競爭太大
而如果入不了精英班就唔使想入到好學校
那樣小朋友跟自己就好大機會因壓力而相互傷害
所以升小,其實要了解埋升中的程序的

原帖由 thomasha 於 10-11-25 13:00 發表
我地無辦法令所有人開心,但求無愧於心就得啦。

你自行o個間既然你無去註冊,如果有候補名單就會先通知佢地,無就自動放o係大抽獎,相信總有人因為你o既決定受惠。

我都掙扎左幾日,作唔同角度o既比較,o係Bk好彩有位家長開左o ...

醒目開學勳章

係可以注冊多過一間DSS

原帖由 meia 於 10-11-25 11:49 發表
佢有私校, 有DSS 的 offers, 有d未交留位費, 但佢根本唔打算讀, 又唔放個位出來.  

我都想問, 究竟可唔可以註冊多過一間dss呢?
‹ 上一主題|下一主題