用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到播道書院取錄信
go

收到播道書院取錄信 [複製鏈接]

醒目開學勳章

其實大部份DSS俾家長注冊的時限都是最多3天左右
而EC年年都是這樣安排,等學校可以call後補
又唔算太離譜.但有心的隨時要請假就真

原帖由 cmchang0927 於 11-10-26 14:53 發表
嘩, 個註冊時間咁趕, 如果有人收遲左OR聽日先收到, 爸媽要番工咁點算.........

醒目開學勳章

之前因第2天的未interview就開始出信..而沒有所謂按比例收生..所以如果沒有注冊的...會俾offer給第2天面試的人

也因此導致我們上年在第2天的家長生氣

今年真的不知道了

P.S.明的沒有後補,但暗的我相信有...因年年都有唔take offer的,而reject的叩到門

原帖由 chankomi 於 11-10-26 15:24 發表

問過學校, 應該冇後補生架喎

醒目開學勳章

有機會學校會暫停發信至自行派位成績之後才重新開始
因為以上年的經驗,教育局要截數抽返起接受了直資offer的申請人,等這批人不會影響自行派位的成績.
所以學校一係係10月底前confirmed名單,一係要去到11月底才出offer或繼續.
大家放鬆一些,要等下架!!

原帖由 carnationBB 於 11-11-1 00:37 發表
係咪學校會最遲1/11寄出, 而我哋就最遲2/11會收到?

醒目開學勳章

咁第2天面試的人???
學校唔係話今年改善-按照比例收生??
在這版好似唔係太見有22號interview的申請人報喜!!

原帖由 Trada 於 11-11-1 09:40 發表
問咗喇,今日寄出嘅信係Reject / Waiting,大抽獎後會再通知, 咁都唔知妳唔好再叩門先。

醒目開學勳章

係..因為教育局是有指引在11月份直資是不可以有offer俾申請人的
在這期間是暫停收人.所以後補又好,有正取位又好...應該都要等到11月自行成績之後才可以再繼續
但照另一個打了電話的答案很奇怪
只有waiting?
但EC唔係沒有waiting嗎??

原帖由 babymuimui 於 11-11-1 09:05 發表

唔係好明, 係咪啫係有機會11月21日自行派咗位後, 播道先出 offer俾後補人呀?
‹ 上一主題|下一主題