用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Ching_Mammy
go

HKUGA [複製鏈接]

醒目開學勳章

我個馬騮囡一樣的,只不過我對佢說,坐下來才可以玩我部iphone的飛行棋,她才肯坐下來
好彩有野引到佢jar

原帖由 ggoo 於 10-12-2 11:22 發表
momohh:
我地既女都有潛質做小太空人,唔怕暈,成日鍾意轉.(啱先響港同個邊見到篇新聞港同有小朋友做著小太空人)

醒目開學勳章

Charlotte Mom,關我什麼事
我相信是因為所有家長都緊張小朋友的關係
開始不再以名牌,而是真心希望找適合小朋友的學校
所以大家才會聚埋一起

原帖由 Charlotte_mom 於 10-12-2 12:49 發表
嘩, ZIYI你真勁, 多得你O係度, 今年號召左幾多家長入黎
我已經要求版主將呢版搬去港同版面喇, 可以繼續傾了 (我都唸緊, 咁吹水法, 遲早俾人踢走 ) ...

醒目開學勳章

其實在這topic得iwff, Savoy, Charlotte mom,這3個是家長俾意見我們
其他全部跟你一樣是2011/12準家長

原帖由 nalli 於 10-12-2 12:45 發表
好高興呢度有咁多港同嘅家長&好似我呢D準家長喺度SHARE大家對學校嘅睇法,我都係喺2間OFFER中心大心細,過程中亦有好多掙扎。

但喺呢度搵到咁多同道中人,我個心定咗好多LA!

我都係住TKO, 如果有GATHERING可以參加嗎? ...

醒目開學勳章

吓,你個囝暈車
那你又跟我說你囝囝係係....幼稚園
唔坐校車,點上學

原帖由 zzzlam 於 10-12-2 20:35 發表
查實我註冊果日,真係有睇下附近既樓,不過,好似大部份都係居居,一係就警察宿舍,想搬都不容易啊~~我個仔係暈車人士,都真係幾煩下~~

醒目開學勳章

係wor,你說我才留意
我家的, ggoo家的, jdepp家的, momohh家的, mimi1102家的, CiaoEveryone家的, 6個
囝囝的只有
zzzlam, nalli, lokik451, 3個在這裡

原帖由 iwff 於 10-12-3 09:03 發表
我都住寶林的 , 不過我仔仔已3年班, 下年會一起坐校車了。寶林暫時得旭輝臺一個站, 你住那兒呀?
今年好似收到好多女喎。
iwff

醒目開學勳章

看你相頭,要問埋狗狗的問題
加埋你現在住的地方,搬東西,每件都要為了那幾級樓梯要加

原帖由 zzzlam 於 10-12-2 23:49 發表

等我留意下新翠先,完全唔熟港島區既樓盤呢!!

醒目開學勳章

吓,反而我住附近唯一可以明正言順養狗的地方是SHK的樓
其他都無wor

原帖由 smallchan 於 10-12-4 23:05 發表
正式就講明唔可以,好似新鸿基樓好多都唔可以,但我出入都見有D人放入袋到o架!

醒目開學勳章

其實到中學, 14 OR 16都是東區的校網

原帖由 evaken 於 10-12-7 12:18 發表
其實我覺得TKO好住d,年輕人多d,質數好d 港島舊區d人質數差好多!

之前買左維景,因為想考優才, 最後都係選擇港島東, 因為校網好, 奶奶住14校網, 我住16校網, 兩邊都可以考慮!不過16校網都多公屋, 有d擔心! ...

醒目開學勳章

放心啦,我相信遲一些會有人放出來,不用等至6~7月份的
因為英華,DGJS等都未出成績,可能有一些一有這些名校OFFER就會放返一些位出來

勤力一些寫信,記得我們有一個實例係面前:Charlotte_mom
到7~8月旅行中才收到call

原帖由 evaken 於 10-12-7 12:28 發表
今日收到港同電話.....................

只係話收到我地封信, 唉......................

應該都注冊哂lu......................

唯有等6,7月大抽獎後等人放位! ...

醒目開學勳章

加油
加油
原帖由 evaken 於 10-12-15 14:48 發表

收到成績表, 可以寫信了! 今次叫阿女自己寫!
‹ 上一主題|下一主題