用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會小學 - 2nd interview - 24 & 25 Oct ...
樓主: ebnchina
go

港大同學會小學 - 2nd interview - 24 & 25 Oct [複製鏈接]

醒目開學勳章

應該不會,只係沒有了自行派位及大抽獎

原帖由 o狂人o 於 09-10-27 13:12 發表
請問係吾係我註冊左hkuga就吾可以再註冊其他直資? 事關我心儀果間要11月中先有result. 如果到時我果間又收, 係吾係都可以註冊埋?
Million Thanks

醒目開學勳章

上次八月份簡介會上,如果我無聽錯的hit是一間在西九龍那邊,基督教背景
其實即是那間我都不知道,只知道做了很久,而且離開的原因是想專心她的碩士/博士學位而已

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-28 17:26 發表
校長無公開交代母校名稱, 只講係九龍一間津校, 恕我唔o係度公開了
我知校長係合約制, 係校董會請的(應該一般學校都係咁樣), 而教職員就係perm staff, 亦有少數係contract basis

...

醒目開學勳章

yes, I wish you are success

原帖由 iwff 於 09-10-29 11:14 發表
Charlotte_mom,

祝你仔仔成功, 記得上來報喜呀!

iwff

醒目開學勳章

HOW ABOUT YOUR SON?
I hope your son is success

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-30 10:48 發表
"Your child's application has been placed in the top waiting list , and you would be informed by telephone when there is a vacancy."
希望唔駛等好耐

即係同以往一樣, 有accept, 有top waitlist, ...

醒目開學勳章

Don't worry, 我相信以你在你大女的行為上再實施,一定會ok的

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-30 10:52 發表
即係top waitlist, 繼續等運到

醒目開學勳章

嘩,由10月至出年7月,那差不多平均1個月寫一封
你真正很努力,有恆心,那你大囡有學位都真的全靠你的功勞
不像我妻子,連她自己的Resume都是我幫她寫,check 她自己e-mail delete垃圾郵件也要我替她做
囡囡親子吊飾又是,畫畫又是

原帖由 Charlotte_mom 於 09-11-5 13:27 發表
派成績表又寫, 表演過又寫, 有咩比賽獎項又寫, 知道學校有咩消息又寫.........
我相信都有6,7封吧! 仲有update portfolio呀咁.....

醒目開學勳章

咁我比較你好好多,
At least我妻子會陪囡囡做功課,只是美術方面唔理
但唯一問題溫功課永遠等到最後一刻,趕到氣咳

原帖由 Charlotte_mom 於 09-11-5 14:21 發表
算把啦, 我就係見老公唔可靠, 至要靠自己
我又要睇個仔功課, 叫老公幫下眼睇阿女果d, 佢連"栗子"都教錯佢, 寫左"粟子", 英文又話唔識串, 倒轉叫佢睇阿仔咩, 5個item連線, 連左3條佢就話ok, 到我double che ...

醒目開學勳章

恭喜晒

但有一個問題,你不是說學校話要過了23號才准許call waiting list嗎,提早了

無論如何,提早好一些,少擔心幾天也是好的
再一次恭喜

原帖由 Charlotte_mom 於 09-11-19 19:42 發表
多謝各位一直以黎既關心
終於等到了, 今日收信, 25日註冊
祝各位都早日有心儀學校offer, 我會繼續為叩門既咁多位打氣, 加油!

‹ 上一主題|下一主題