用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校旅行 - 基督教中心幼稚園
go

學校旅行 - 基督教中心幼稚園 [複製鏈接]

hi~我都報左啦..仔仔嘉謙,daddy & mummy~~到時見,我都係N1B,喜洋洋組呀..

你哋d女女放左學返黎咁多嘢講架..又唱歌,又扮老師,同學仔d名都講..我嘉謙就乜都無同我講,每次接放學,問佢老師今日唱咩歌仔呀?佢就答我5,6,9...或happy to you...問佢係中心玩過咩又唔答我.. 可能佢講説話方面仲未得..未能表達到..宜家都係講梗2-3個字ge嘢..成句句子我都未聽過佢講過,我都知男仔會較遲講嘢,但都令我最擔心..

原帖由 hoyinghar 於 10-10-8 12:10 發表
Esther, 不用太擔心; 男仔會比女仔較遲講野....但其實佢地係知道同明白的; 今日放學應該會派返幾本書仔(唱游集),你今個星期試下同佢扮下老師唱下d'巳授'的歌仔...我係屋企...連去廁所都要扮老師....我個女又叫左我做 ...
我都有同佢唱和彈(玩具琴)個幾本書ge歌仔,但每次佢都係唱最尾果個字,唔識唱成首,好似london bridge佢好鍾意唱,做埋動作企高又"mouth"低,又拍手,2隻手係到打圈..一唱到my fair lady就淨係唱lady~~~ 唱國語果本又淨係唱最尾個字...不過都幾好笑.. 好過無ge,問佢有無同坐你隔離個女同學康翹玩呀?佢話無...同佢去圖書館又成日追住d女仔黎玩(差唔多大) ..係中心又唔見佢同d女同學玩...

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-10-8 15:33 發表
我都有同佢唱和彈(玩具琴)個幾本書ge歌仔,但每次佢都係唱最尾果個字,唔識唱成首,好似london bridge佢好鍾意唱,做埋動作企高又"mouth"低,又拍手,2隻手係到打圈..一唱到my fair lady就淨係唱lady~~~ 唱國語果 ...
係wor..shadow,tinny,23號你去唔去個家長講座同委員選舉呀?

‹ 上一主題|下一主題