用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 分享:囡囡開始了第一次髗骶骨治療的感受 ...
樓主: wingwing2009
go

分享:囡囡開始了第一次髗骶骨治療的感受   [複製鏈接]

vivi12 發表於 12-7-17 11:57
我囡囡都有做髗骶骨治療, 排唔到協康鮑姑娘, 所以跟佢細妹, 都系鮑姑娘做, 我囡囡無喊無反抗, 但開頭做仲郁 ...

點樣排鮑姑娘個細妹呀?可否告訴我? 我排協康鮑姑娘排左半年了..仍未有消息, 如果協康有機會排到, 我都會比囡囡試下..

BKVIP 發表於 12-9-7 10:36
wingwing 你好勁呀,個post 仲未沉
原來你已經停左做,請問小朋友有無倒退現象呢?因為我已經做左9 ...

哈...我都估唔到到現在還有家長PM 我問資料..各位家長, 唔好意思, 我唔會再覆PM 了..因為怕有人覺得我係幫某center 賣廣告, 而且我現在已冇做果度做治療, 不想給人誤會,  請見諒! (仲有就係, 我剛收到我去果間治療中心既email, 由10月開始佢地新收費, 加到去$950, 都加得幾多下....所以家長最好自己compare 下出面既相同治療才決定)

bkvip, 係呀, 我已經幫小朋友停左呢個治療, 可幸的佢冇倒退現象, 還覺得佢進步中, 可能佢開始大了, 已五歲, 雖然講野都未係可追回同齡, 但我地對佢都有信心, 只係時間問題.  我囡囡一向都唔係好抗拒新理境, 亦不怕對人, 亦唔係好stubbon, 但佢最喜愛牙膏狀既野, 就好似心愛玩具咁...每晚要搵齊佢d 牙膏(已買左好多支比佢) 先安心上床.  佢學野其實都ok, 但專注力弱, 但對音樂好敏感, 哥哥用小結他彈了一段曲目幾次, 佢便可以相同節奏彈到整手歌 (第一次我同daddy 都好surprise)....現在只希望佢持續進步, 出年要上小一了, 我同daddy 都下了決定, 只要評估出來那一類學校適會佢我地就跟專業意見走, 因為我同老公都相信小朋友有自己要走的路, 我地已盡了力協助佢, 往後的路, 我地都會支持佢, 但路始終要靠佢自己去走出新天地.  希望佢可快點打開那些未開的窗.  

不好意思, 講了太多題外話...嘻...

回覆:分享:囡囡開始了第一次髗骶骨治療的感受

真估唔到我呢個post仍然有人回覆和仍然有人pm 我

其實各位不要再pm我了,我已沒有再幫囡囡做呢個治療,真的不想給人誤會我賣廣告,其實各位上網找一找,看看資料才決定,不要心急想幫囝囡而人云亦云。

其實不認同的JM亦不需要反應過激,因為一位治療師好與不好亦係每個人感覺不同,只要自己覺得好便OK. 大家都係在此分享一下。

大家一起加油吧

‹ 上一主題|下一主題