用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 應唔應該插班?
go

應唔應該插班? [複製鏈接]

co-ed 除成績外多一重考慮.........錢, 當然好多人會話你可申請資助,但該校是有限額的(人數),不然個個都資助,誰出糧比老師. 另好多好多洗費鬼資助.
兩間瑪利x輪成績一定係諾好,名氣亦是,但曼英文好好又加上佢地開心學習,一般好難揀.但女咁勁,可能都係諾適合d,又近d.
女都教得咁好,仔唔駛擔心啦.你有經驗架啦.

原帖由 ch441019 於 10-6-27 15:26 發表
Maybe I don't think my girl is smart enough to try St.Paul Co-ed. So when my friends also ask me to try, it is already over the deadline of Maryknoll and St.Paul Co-ed enrollment. So now, I need to wa ...
無知是福

幾怪的一間學校,課程不比人淺,學生質素也很好,可能因唔計名次,故校內競爭較少,分數唔係佢地所追求既.
但全英語環境及又或者亦有不少有錢家庭,預了女兒出國,故英文水準數一數二.

原帖由 ch441019 於 10-6-27 22:45 發表
That's mean level of Mount is much more easier that Knoll? Right?

Then how about their secondary school?  
無知是福
‹ 上一主題|下一主題