用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今朝去交表, 佢叫我填個5字落去.....
go

今朝去交表, 佢叫我填個5字落去..... [複製鏈接]

原帖由 Charlotte_mom 於 09-9-29 11:01 發表
今朝去交表, 個職員對完資料, 開始問(我相信佢係好心驚我唔識填or睇漏) 有無父母畢業, 有無兄姐o係度讀....
佢問左2條, 我同佢講, ok架喇唔該, 我對過, 知道自己無分架喇
跟住個職員同我講"啊, 咁你都要o係份表度寫 ...

是否門口D書記妹妹收表?

原帖由 ron106 於 09-9-29 11:38 發表
我都有呢D疑問~~交完表返咗工之後學校打俾我話校網o個度收表o個位話幫我晝錯咗(我係NET14,佢幫我改NET16) 叫我再去過簽名。咁好啦~~轉頭佢又打O黎話唔駛簽都得。到星期一佢又打O黎話要簽~~

我想問其實收表o個位可唔 ...

都好喇, 証明有人幫你跟進, 不過......

1. 有人以為當時睇漏, 自作聰明幫你改 (真係得唔得架? )
2. 跟進的人見到, 唔知乜事, 打電話叫加簽.
3. 知道係自己人做的"好"事, 唔想煩到你, 以為可攪掂, 就通知你唔駛(好意來的, 唔好嬲.)
4. 發覺真係攪唔掂, 唯有叫你番去加簽.

以上個人猜測, 事情發生左, 笑下算, 冇其它辦法. 禮下于人, 唔通呢個時候去投訢佢咩?!

以我所知, 張表有任何改動, 都要加簽的. 幼稚園方面係咁同我講, 亦覺得合理. (不過, 有D位置有須要先寫的, 你冇須要而比人寫左就真係唔會知, 好似樓主個"5"字咁, 如果佢走後人地加落去, 邊個會知? 比人查到(資料有錯)隨時取消埋資格, 雖然有parent copy, 但問題係你唔會知發生乜事.)

原帖由 maggie5902 於 09-9-29 12:16 發表
我朋友去喇沙交表時即時在表上寫總分數,
但我在Maryknoll交表時又沒有告訴你有幾多分.
佢好像話分數係教育局計分.

教育局計分?

自行收生, 自行公怖.......宗教分......宗教分標準間間學校唔同........有間話你寫就信, 有間基督教話接受基督教及天主教......

教育局都唔識同你計.
‹ 上一主題|下一主題