用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 English time
樓主: KwokYi
go

English time [複製鏈接]

Re: English time

Hi~
Matthew仔已經用左差唔多4個月喇!
我覺得佢用得好好,因為好有反應同已經聽得明我講乜?(當然英文啦!)

初初時用左一個星期多已經識得自已睇書,拎書,識得分邊個主角叫乜名...還識得講A...
而家仲識得對對字,例如姐係我問:「Where is A?」Matthew仔會係一堆亂亂既英文字裡面搵一個A字出返來,
跟住搵到就會講:「A...A...」
(因為當中有一本A-Z有一堆亂亂既英文字係俾BB自已分別)

識得分別開心與唔開心,當中有一集講到有壞人出現,跟住Matthew仔會"就"眉!
當見到有人相愛,Matthew仔又會笑得好開心!
當見到互相幫助時,Matthew仔又會拍拍手!
仲有好多好搞笑既野,我都拍底左!

我見到呢個效果時,我覺得真係值得!
其實我買左呢套野之後,我老公一直都唔知價!
係我自已供的,雖然係要用小d,但用係個仔身上,
我覺得值得既!

仲有幾個月就可以返playgroup,係包埋的,
好心急想返!起碼個個小朋友都有共同話題咁上,
我覺得應該會幾好,幾容易吸收!

KwokYi:
pls check your pm~

唔知係咪個個bb都係咁咖呢?
Matthew仔又係唔多show個卡機!
玩幾分鐘就走人
反而其他dvd同書就會坐定定,半個鐘都唔走!
真係唔知乜原因!

小vy 寫道:
各位好:
其實我之前都想買et比我個囡...., 但因某種原因到現在仍未買.想問我個女e家17個月先買會吾會太遲. 另外, 想問購買教材有無分期付款, 因為一次過付款好肉尺.請大家幫幫忙解答一下.....thx     

其實都唔算遲
因為好多媽咪都話大d既b用
雖然我就覺得唔係,因為我8個幾用就開始用,
我上年買果陣就DBS-36期,因為我實在無錢一次過,而家就千幾蚊個月,最重要係我自已供,我老公到而家都唔知幾錢,你知男人實有d麻煩野問呢問路,實唔讚成!

同埋其實我都覺得sales重要咖,好似之前都有媽咪話果個好唔得,幸好我果個又真係好好,因為佢售後工作真係得,959都會打俾我地(我d朋友)問下用成點,同埋以我所知都有好多BK媽咪搵佢買!佢又好人,又送好多贈品俾我!加上佢係女仔來既,所以好好傾,因為我唔會搵男人買呢d野!

professor 寫道:

文里文靜,

me too, 唔會搵男人買呢 d 野    

我係一個 C9, 又要攞贈品, 個 Sales 又要好傾 sin 得  

講真咖,我似終覺得男人sales唔明白我地呢d C9心態,
大家女人好講d,又可以當識多個朋友,又有著數!
果然大家都係C9行為...哈...哈...   

[quote]
文里文靜 寫道:
講真咖,我似終覺得男人sales唔明白我地呢d C9心態,
大家女人好講d,又可以當識多個朋友,又有著數!
果然大家都係C9行為...哈...哈...   

I'm sure you & me are 靚 C9 tim la, wakaka

my son 又 5 like 睇 ET recently.  He likes Mother Goose now

but yesterday he asked me to sing "Shake your body", 仲要我 dance 埋添   但佢又好 like 隻 song CD wor

d 細路真係      [/quote]
哈哈哈...靚C9~~
of couse啦

PMbb 寫道:
professor:

我就係知套敎材唔平, 所以先至想問多d, 聽多d先決定, 唔想買咗先嚟後悔嘛!!!

PMbb
咁又真呀!聽多d知多d,不過你有時間check 下pm~~

XOGOGO 寫道:
thx professor for your advise.
i have bought $45800 set.  i hope my son will like this set!  

都話大套好咖啦,用落你就知,你比心機用!

[quote]
PMbb 寫道:
professor:

見到你地講開ET, 我都有興趣, 想問下$45,800係包d乜架??

包 full set of ET together with a book set named TDP book set (百科全書, 品德書 & 創意書) !!

full set of ET means books, CD, DVD, CD-R, card machine, posters & headphone etc........ !!!!!

[/quote]
我仲有多幾套大大小小既教材贈品送
所以我覺得超抵     

我個教育顧問話,只係教材贈品都送左成萬蚊~

XOGOGO 寫道:
thx 文里文靜,
i didn't tell my hubby about this set cuz' he must think i'm crazy     
i only told him it is about a few thousands only.
Hopefully he won't be surprised by the bookshelf later on!!!  and hopefully he won't recommend this to his sister (cuz' a few thousands can't buy ar!!!!)

我老公都唔知咖

[quote]
文里文靜 寫道:
我仲有多幾套大大小小既教材贈品送
所以我覺得超抵     

我個教育顧問話,只係教材贈品都送左成萬蚊~

yeah, 超抵

仲有個靚靚 book shelf wor

yes ga, 套 Baby School 都 5 錯 ga [/quote]
哈哈...我有多3套教材送

[quote]
文里文靜 寫道:
哈哈...我有多3套教材送

我 5 comment d 禮品勒, I don't want to mention too much here, 好怕人地話我係 Sales or 同個 Sales 有關係, do 係低調 d 好       傾下套教材好 5 好算勒         [/quote]
我都怕俾人話果d野,不過有著數,我又覺得大家分嘛!
加上我覺得matthew仔其他教材都用得幾好,所以講下都無訪!

[quote]
文里文靜 寫道:
我老公都唔知咖

我老公知 ga, he is the one to pay the $

I have no $ ga     [/quote]
我係每個月唔洗唔洗咁供咖
最慘我老公俾家用又唔多,不過最梗要值得

[quote]
文里文靜 寫道:
我都怕俾人話果d野,不過有著數,我又覺得大家分嘛!
加上我覺得matthew仔其他教材都用得幾好,所以講下都無訪!

Morning ar

其實每個 Sales 既禮品 do 差 5 多 ga 咋 我比較 care 售後服務多 d wor

Matthew 仔仲有用乜其他教材 ar ??  大家 chat 下 la [/quote]
咁遲先覆tim~~
我仲有迪迪尼囉,不過朋友送,但我唔多俾matthew仔接觸,因為之前套野令到matthew仔無它不歡(強調:我係好有節制咁使用的),但都變成咁!
‹ 上一主題|下一主題