用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Marco Polo club
go

Marco Polo club [複製鏈接]

醒目開學勳章

洋子 發表於 17-8-21 16:59
是不是加左價呢?我網上見到也是USD100

收US$100很久了

醒目開學勳章

回覆樓主:

銀咭會員訂最平的機票都可以優先選座位, 亦可以免費選extra-legroom seat, 每次搭CX都可以入lounge

醒目開學勳章

是否有誤會? 以我所知綠咭沒有入lounge的權利, 大約3/4年前, 銀咭或以上會員是可以帶1個人入lounge的, 但已經取消了

醒目開學勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-9-4 16:00
啱,緑咭係唔入得lounge的,銀咭只可以持咭人入,金咭可以帶一個入lounge.

我都搞錯左, 以為銀咭可以帶1個, 現在金咭仍可以嗎?

醒目開學勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-9-4 16:29
而家銀咭只可以咭主入lounge, 金咭可以帶一個人入lounge, 其實小朋友讀書,最基本一年三次我小朋友都拎到銀 ...

Thx! 入左大學, 假期通常是什麼時間? 1年有無3次長假期?

醒目開學勳章

Ruby1219 發表於 17-9-4 22:37
大學都有三個term,如果每次都返係可以有三次來回,不過好似好多細路到大學就唔想返嚟咁多次。
...

如果只回來3次, 每次只搭經濟位, 好難保持銀咭喎!

Class (Y, B, H, K) - 45 club points
Class (M, L, V) - 35 club points
Class (S, N, Q) - 10 club points

醒目開學勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-9-4 23:33
有,同以前差唔多,都係聖誕,復活,暑假咁,我啲小朋友次次都返的,不過有時返之前可能會去其他地方玩一轉 ...

我見鄰居的兒子只返一兩次, 到時可能是我們飛過去一齊去玩.

醒目開學勳章

fishmum 發表於 17-9-9 09:53
請問是否計一年的 club point, 去決定來年的 level 呢?呀女已超過100 club point, 是否是綠咭呢?佢暑假 ...

所有分數都是1年期, 你本身有申請做會員嗎?如果有, 上網可以查返戶口積分及miles餘數。 開咭後1年內要儲滿100分才可以在下一年續會綠咭, 而升級去銀咭就要300分。

醒目開學勳章

fishmum 發表於 17-9-9 18:50
申請咗,上年返了4次,但有2次是cx online 平飛,所以應該只得200分左右
...

200分足夠續會, 你上CX網頁log in看看會員積分及過往記錄, 是否有航次沒有記錄

醒目開學勳章

Nohoeast 發表於 17-9-9 22:39
我連續兩年唔夠100 club point, 但繼續比我green, 個問題係green 無乜benefit, 兩次搭long haul 時,green ...

我好多年都唔夠分, 可能因為有Citibank, AE跟CX的聯營咭, 所以每年都可以免費續會。 入會儲分普及了,多了很多人申請, 為了保持資深會員的褔利,綠咭優惠唔多, 想要多些唯有升級吧!
‹ 上一主題|下一主題