用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
樓主: GohSam
go

[英國] Guardian   [複製鏈接]

醒目開學勳章

elysemama 發表於 21-11-5 01:19
係咪而家好缺host family, 所以咁差嘅host family 都未被淘汰,負責任的Guardian 應該會對host family 進 ...

以前half term學生會返香港, 現在全部要留英, 一定欠缺host family及唔憂做

醒目開學勳章

etoile 發表於 21-11-5 11:30
其實而家嗰邊咁多香港人,有冇得諗呢?定係未住夠5年就一定唔得?

正規的host family要經過審查, 好似要申請無犯罪記錄, 不是太記得

醒目開學勳章

Poyau 發表於 21-11-5 16:06

監護人公司有啲講明做 DBS check

對, 就是這個!

醒目開學勳章

beastiebistro 發表於 21-11-6 11:37
回覆 3b 的帖子

其實只要係Aegis accredited嘅監護人公司,就一定要做DBS check(因為係攞accreditation嘅 ...

你對學校及監護人公司都好熟行, 叻!

beastiebistro    發表於 21-11-9 14:44

醒目開學勳章

bb1225 發表於 21-12-20 20:33
想問下, 除了安排half-term, term break到Guardian 的地方住宿外, 還會提供什麼服務? 子女的學習進度, 情緒 ...

監護人公司可以代表家長出席家長日, 學校event等, 如果有特別需要, 可以向他們提出, 不過要另外收費, 通常會有幾款不同的package, 收費愈貴, 服務種類愈多, 要自己逐間研究下, 搵適合自己的
‹ 上一主題|下一主題