用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有冇BB肌肉張力低?
樓主: fionabc510
go

有冇BB肌肉張力低? [複製鏈接]

我個囝15個月, 未識企, 未識行, 爬得唔穩陣, PT話是低張BB或與大腦發展有關. 詳情要由醫生評估. 等咗約兩個月, 終於知道8月11日有得見CAC的醫生和治療師. 聽聞見完等服務都好耐, 請問情況如何?
另請問大家用緊的私人服務詳情如何? 例如是什麼機構, 服務內容及收費等?
因為BB的動作即使做到, 但quality做得不好, PT覺得與腦部有關, 所有點擔心.

Marsten, Thanks a lot, 請問你排邊區, 你朋友又排邊區? 另外你是用哪種位?

另外, 我不太清楚低張是什麼意思, PT只說是肌肉張力低, 個人好像軟綿綿般, 多數是先天的. 就這麽多了! 我上網search過, 都不太清楚, 請問有媽媽可以分享多些嗎? 我最想知是否真的與腦部有關, 影響有多大?

原帖由 MARSTEN 於 09-7-24 16:19 發表
幾年前排協康排左半年,而家唔知多唔多人排

通常都俾3個choice你, S位,I位同早期訓練

早期訓練我仔係協康做,咩t都包哂只係60蚊一個月
(一對一架) , 私人果d就貴好多,600-800 (50mins-1hr)

協康果d好明白小朋友既需 ...
‹ 上一主題|下一主題