用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08 BB媽咪, 報左邊間 或 諗住會報邊間幼兒園啊?? ...
樓主: cherry_bird
go

08 BB媽咪, 報左邊間 或 諗住會報邊間幼兒園啊?? [複製鏈接]

報左:迦南同啟思
打算報:THINK,PIPS,LH<--佢份FORM好多野填,煩

原帖由 geee 於 09-9-17 12:16 發表
Seems that most of you have applied some kindergartens. I haven't got any photos of my son, so still not yet apply. Need to hurry up la...

Cherry_bird, my son is 0804 baby and is now attending Sam Si ...

我用photocap自製passport photo jer,我樓下幾間相鋪都唔肯同BB影相, 一係就貴D..:;pppp:

原帖由 echo_seng 於 09-9-30 11:27 發表

I enrolled my kid in the summer day camp, which was actually an intensive playgroup and lasted 10 days in a row. The course was extremely poorly organized. The NET even didn't remember the lyrics of ...

真係好過份呀... HKPS唔收細仔,好彩我一直都無打算報...

原帖由 echo_seng 於 09-9-30 23:58 發表

我講的係Kln Ting 0個間!我仲未講完,我呀仔上的course真係好貴,接近等於佢地平時的一個月的學費,但係hea到離譜,每堂話就話係 2hrs,但試過幾次就去到1.5hrs發覺唔知做乜好,同我地講可以同小朋友係度玩下 or 早走都得!真係當 ...

我想問你同囝囝講全英文,咁係唔係佢唔識講/聽廣東話同埋你打算同囝囝報國際學校?

原帖由 echo_seng 於 09-10-10 22:56 發表

我想就想佢讀IS,但真係唔知會發現乜事!
佢又未到完全唔識聽廣東話,但好簡單的指令會明,但只要講長少少就跟唔到!但係好長的英文指令佢都完成無問題! ...

我都想佢讀IS,因為可以有國際視野,英文講得好流利,起碼去世界好多地方住OR玩OR工作都方便D,個人意見在外國老外成日覺得英文講得唔好的人就等於蠢....
但我老公覺得中文係一定要好,因為呢個係我地的根,如果幼稚園讀左IS,中文弱D,到IN本地小學就比較輸蝕,所以一決定左讀IS OR LOCAL就無得返轉頭, 真係好矛盾...
‹ 上一主題|下一主題