用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 any jolly phonics centre at TKO
樓主: fannyyu
go

any jolly phonics centre at TKO [複製鏈接]

Re: any jolly phonics centre at TKO

各位靚媽咪,
我想知tko邊到,响tkoDcenter都學過好多間,都真好唔惦,可以pm我地址和收費嗎? thx    

Re: any jolly phonics centre at TKO

yes,她只覆過我一次但她之前都冇覆到幾時有堂可上.
moooon 寫道:
請問Miss Lowe除了在自己屋企開班之外,她在那一間補習中心教?Miss Lowe是外國人,抑或是外籍華人?Local的香港人?

在TKO,請問有沒有其他學phonics的補習社值得推介呢?因為,可能Miss Lowe太忙吧,總沒有回音。Thanks a lot !

我上次俾阿囡試完堂,個miss係本地老師,亦唔係什麽abc,只不過以前响英國讀過下書,我阿妹男友用英文同講溝通過,D口音只係港人講英文,咁嘅價錢可以揾鬼佬教,個miss俾我印像冇禮貌,又遲到,都好串.
試堂嗰日有四個小朋友,一個P3,我小朋友已P1,認都知自己做緊乜,佢哋三個大D嘅小朋友話,miss教咗幾個音,e.g a,o,u,e 但問有冇咭,書教佢地,乜都冇俾電視佢地睇,只睇咗少少我問miss有冇解答給你們,又冇.話只教了幾個音,和睇電視.咁就$600一個鐘四個小朋友,都好易揾.
最離譜係miss教學生,冇理由佢個女向間屋到走呢走去,都唔知佢係咪教師,各位媽咪我本身都唔想在此講,但今次係俾人揾笨得離譜,希望各位媽媽小心.

gapaho,
我只係在此講出我感受,我覺得佢一D專業教學都冇,我個囡唔係第一次上phonics class,miss連一D基本教學工具都冇,單憑用口語教個幾個音,我都識la,嘅然得一個鐘,時間咁少仲邊到可以開電視俾D小朋友睇呀!我唔明點解要開電視俾佢哋睇.我阿囡上門學私人教琴同普通話老師,都冇好似佢咁將自己個囡放在家行來行去,佢個囡同仲要咁多嘢講,佢唔會覺得咗住我地D小朋友上堂,咁你吔佢得個miss有幾pro.
我小朋友唔指識一小時,幾小時,幾多分种她都識,你也教吓你小朋友,k3而經學懂,或你也帶就你小朋友去學公文式,公文有教,我個囡說話重叻添,如果唔係佢識講上堂時做過D乜,各位家長都信晒miss,仲有話你知唔係淨係得我阿囡講,同堂上課两個小朋友都係咁講,三個小朋友都識講上堂時做過D乜架.

我話佢遲到係佢之前幾日打過两次電話俾我,要我準時3:15到,你話你之前上完堂,我明明見佢响mtr過邊行過來,都唔係响住户門口出來,你仲話你剛上完堂?

我帶我個朋友問吓佢背景好正常,你去報外面class你都會問吓老師你邊到人,但佢都幾不滿我哋問她問題,我唔係單憑你同某人(mj)在此講幾句我就信到十足架,作為一個教師連問都唔喜歡,我仲點會揾佢教我小朋友,不過你都話佢大把學生啦,咁都有時間找到在星期六下午教我小朋友上堂,在此感激,你仲咁辛苦係到幫佢找人,嘅然佢咁多學生佢有冇時間呀!真係大把學生等緊佢!
你估我真係咁得閑响到無啦啦話佢咩,我係覺得佢仲揾笨過D教室,在此同其他媽咪講,唔會好似你同某人(mj)咁响BK周圍同人sale佢啫,我諗你有動機多個我囉,淨睇你個人資訊都知你乜動機啦.,  

‹ 上一主題|下一主題