用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基福小學 本年升中派位成績
樓主: zhen_aunt
go

本年升中派位成績 [複製鏈接]

原帖由 cherry66hk 於 09-9-8 18:48 發表
仲有一樣事我想講,大家都係家長,每個都會緊張自己的小朋友的未來,但係咪因為咁而要迫個小朋友冇左個開心的童年,而入左一間差的中學就係咪全部因為呢間小學而導致結果係咁,撫心自問我相信同小朋友本身好有關係,我屋企 ...
完全認同!!!!!!童年真係好需要快樂嘅!!!!!因為時間真係會過得好快.如果小朋友係壓力下成長會有反效果.希望所有小朋友都可以有快樂童年、愉快成長

原帖由 cherry66hk 於 09-9-8 18:48 發表
仲有一樣事我想講,大家都係家長,每個都會緊張自己的小朋友的未來,但係咪因為咁而要迫個小朋友冇左個開心的童年,而入左一間差的中學就係咪全部因為呢間小學而導致結果係咁,撫心自問我相信同小朋友本身好有關係,我屋企 ...
cherry66hk你好!!!!你小朋友幾年级呀????小兒1A班請多多指教.

原帖由 cherry66hk 於 09-9-9 02:34 發表
她3b 呀 nice to meet u

3A,3B係咪精英班?每年是否一樣都係AB班是精英班.學習上有乜分別??????麻煩晒回答咁多問題!!!

原帖由 cherry66hk 於 09-9-10 18:33 發表
三年級開始先會分精英班,中文科會用普通話教,其他班就用廣東話,暫時係知咁多,,3A.3B都係精英班

Thanks for your sharing.
‹ 上一主題|下一主題