用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 2)
樓主: hinhinmom
go

TKO Deborah (Part 2) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 2)

原來N 班今個星期開始寫 I & L , 成本有齊 A to Z
好在vanna 都鍾意寫字, 我未放工佢自動自覺做晒d功課.
jaisy

kaheiboy, vibianyeung
hi, 我個囡係NCB 主流班Ms Wong 做班主住, 佢都好nice
剛開始佢都好鍾意做功課, 但遲d就唔知呀. 驚越來越多

pinkpink888
vanna 話好掛住mei EE, 話要用隻spider 嚇你.

kaheiboy

咩miss wendy 唔係外籍老師嗎, 佢地之前話就算主流班都係外籍教英文架. 我覺得miss wong 好好笑容呀, 次次我湊佢返學入到門口老師都要我個囡回頭同我講bye bye 先比佢入課室.

中環既媽咪有無去wing on 呀, 多人到暈我想去supermarket 買野食都排唔到隊, 遲d再去過.

jaisy

我都問過我個囡, 佢都係咁講.
會唔會係成日企係門口個個短啡髮, 眼大大個miss ??

wing530
唔該你先, 咁遠我唔去啦.

fifi
我都未交NOV 學費, 應該今個星期日去跳舞先交下個月, 所以今日vanna 無得返呀, 咁stephanie 升左班就見唔到vanna lu. 佢地上星期無比通告我呀.

今日好笑, 係小巴vanna 檢查姐姐有無比毛巾佢帶返學, 見到唔係miffy 毛巾, 唔開心想   話要返屋企拿, 我同佢講下個星期一先啦..佢都係黑晒面, 行到課室唔想入,我同miss wong 講佢無帶miffy 毛巾唔開心, 跟住miss wong 話佢上次無扣名牌都喊好耐

wing530, 想問下phonics 幾多次同咩時間上堂?

fifi
收到啦, 唔該.

fifi
收到啦.

hinhinmama
等我明天都8下先

hi,
hinhin 學左新學校開心就好啦, 唔使做咁多功課又多活動,
vanna 開始寫個'土' 字, 一次寫9個, 好似真係快左d, 但佢又鍾意

早晨呀..
Vanna 越咳越多啖, 上星期日睇完醫生食晒藥今朝都係好多啖, 睇左4次DR 食藥都食都怕, 點算好.
已經燉川貝比佢飲架啦, 真係好煩咳足成個october.

fifi
橙樹我有比過, 但我問過DR話唔適合佢食, 因橙樹係比d痰係肺到想食左等痰浠d易清, 但vanna d痰係氣管所以食左又無用.

halaha
我今朝見wing wing 係校門出面玩單桿

你地知唔知x'mas holiday 幾多號開始放?

halaha
唔記得話你知, vanna 見wing 婆婆帶佢返學, 佢同我講都想有婆婆帶佢, 但我阿媽住shatin 點帶呀, 咁我話遲少少叫你女痳女痳帶啦, 佢不知幾開心.

wing530
唔該你先, 我都覺佢食左咳多左.

fifi, wing530
wing on 做完sales 啦. 不過我就唔知你講個d羊毛底衫買幾錢.

wing530
我都無打過比佢呀, 好係好鬼busy , 不過我夜
d會call 佢, 因有朋友明晚請滿月酒, 幫你問候下佢先.

想問運動會nc 有無得去架, 同埋點解無得去學校旅行.

jaisy

wing530
嘩, 真係有排等, 唔係秋高氣爽去旅行, 要等到潮濕天先去咁奇特.

wing530
真係慘, 我知pink pink 888 上星期日自己一家人搞左個北潭涌一日旅, 係pinkpink book 車 & 租場.

wing530
我可以死跟架, 我識晒左全家人from 老到嫩
但果日我要去bk 另外個邊oct 02 媽媽會生日會, 所以無得死跟.

搞picnic我贊成

wing 530
係咪得爸爸蹅媽咪仔仔坐後面果隻車? 我都鍾意呀, 上個月去左沙田蹅左一個鐘.

生日會好玩, 去hotel 搞食buffet. Vanna 梗開心啦.

wing530
單車公園有得租, 係中央公園單車徑個到呀, 上次我地去踏我想自己踏但係個軑好難control 我想左佢又右咁. 但睇下風景又真係唔錯. 玩一兩個鐘都唔倦好開心.

hotel 個到佢地包場食好似tea buffet 咁, 但當然無咁多食物選擇, 有20-30個小朋友到啦.

fifi
我無收到通告, NC 無份??
‹ 上一主題|下一主題