用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 千禧小龍2012升中啦!
go

千禧小龍2012升中啦! [複製鏈接]

我家既細小姐係黃大仙區,一直以來成績都係唔太好(中文:六十幾,英文:長期處於不合格狀態(四十幾到五十幾),數學:七十幾,常識:九十幾)都唔知點算,點揀好,真係投降!

part2...

原帖由 chanman0522 於 11-4-6 13:08 發表
我家既細小姐係黃大仙區,一直以來成績都係唔太好(中文:六十幾,英文:長期處於不合格狀態(四十幾到五十幾),數學:七十幾,常識:九十幾)都唔知點算,點揀好,真係投降! ...

續上次留言又過左幾個星期...我家細小姐派左測驗成績同家長日見左老師,今次的成績...中文:都係六十幾分,英文:跌到得三十幾分,數學同常識都係跌到得六十分...全班&全級33人考20...不過就未呈分...今次真係

終於考完第一次呈分試
中:C , 英:D , 數:B , 常:B
對我細小姐黎講算係有進步了
咁既成績黃大仙區可以點揀呀?
佢話想入匯知,入唔入到呀?

昨天已派成績表了,
老師都講左考全級第18/34
坦白講我係小小失望
不過眼見細小姐已經有目標話要入到邊間中學,都開心既...

原帖由 winglongyan 於 11-7-6 15:36 發表
我個大仔上月尾派o左成績表,老師有講名次比佢知.但我唔知個名次是用什麼作標準計???用全級計(一般計法)或只用呈分試科目計算方法???

提外話
想問吓,妳小朋友間學校是否小班(因見妳講全級34人)???請問左邊區???(因我 ...

其實我都唔係好知用邊種方法計,不過我會再去問下老師

係小班呀...係黃大仙區,不過學校話2013年會同隔離間學校合埋搬去啟德
‹ 上一主題|下一主題