用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! ...
樓主: sammilamyy
go

2009-2010 K1(上午班)檸檬組來分享一下啦! [複製鏈接]

Hi, 大家好我也是檸檬組的媽媽,我仔仔坐11號車,我又叫我的仔自已扣上安全帶,我叫啊仔扣之時媬母就立即話 你個仔好叻,不用我幫手咩, 但我這三天在場媬母就讓我做,所以我都唔知我不在場之時媬母會否幫我個仔扣安全帶呢?

Hi Hi,

可能我都認識你,等我估吓先,你是否送了鞋墊給我仔仔個位媽咪?

原帖由 sammilamyy 於 09-9-5 00:56 發表
真開心...愈來愈多檸檬組家長來分享校內情報!

今日小囡第一次一個人乘校車,見佢在車內望着我時有刻迷網...仲扁扁咀添!好彩冇喊   到接佢放學時☆▂☆佢好高興咁笑哂!再問佢返學開心嗎?佢就大聲說:開 ...

各位檸檬組的朋友仔你們好?
請問今天這群小孩子在學校有無攪笑的事發生呀? 我打電話返屋企問仔仔,但佢總是喜愛捉弄我,全部東西都回答我,但一問佢學校的事佢就說"吓吓、你講什麼,你想找爸爸講電話﹐你等等先,爸爸媽咪找你" 之後佢不停地笑,所以我完全唔知佢在校的事。返到屋企佢已睡覺了。
請問你們的小朋友會否捉弄你們呢?

tonycat

原帖由 sammilamyy 於 09-8-30 18:17 發表
希望集合2009-2010 K1(上午班) 檸檬組家長分享一下未來校內情況!
come on

琳媽:
你囡囡好d味呀? 醫生有無話咩事?
請問你睇那位醫生?

tonycat

原帖由 sammilamyy 於 09-9-10 13:56 發表
哎呀!我小囡病左了...昨日放學回來有鼻水,零晨時分發起燒.....:dizzy:
今日睇醫生⊙_⊙「佢話返學的小朋友好易大家傳染」就算佢放學點做足清潔也沒有用都中招!!!
E家我要隔離佢唔俾佢返學☆做個負責任的好榜樣☆小朋友生 ...

To : 琳媽
小朋友每次病真的好煩,我個仔好多醫生都唔挾,以前住九龍就要到將軍澳睇,現在只得一城的馮宜亮挾到,但這醫生每次都很多人睇,一等就要等半天。

我都有facebook:  [email protected]
我上次都有add你,但不知為何好似不成功,所以我send 了e-mail 給你問了一個問題,你有否看見?

tonycat

原帖由 sammilamyy 於 09-9-11 15:50 發表
To:tonycat

小囡今日好些了!多謝關心...不過仍要keep住食藥和睡覺   .......才快D好!
其實小囡係感冒+發燒唔係話好勁果種!不過你知啦!E排好多菌一定要做足安全措施,冇返學等好哂先免傳染俾人!: ...

我仔仔無耍比我睇,但佢日日都念經,開飯就話要唱感謝主就好好笑 ,還要我們一齊跟佢齊齊做動作。

原帖由 ccarolcchan 於 09-11-3 09:13 發表
我仔仔都有耍俾我睇.好好笑.
作天回家重念三字經俾我聽tim,不過得頭4句...

我仔仔之前都是這樣的,問佢咩佢都總是答"唔知呢" 跟住就咪咪笑,一睇就知佢玩緊我啦。不過早兩天我比佢睇facebook 其他小朋友的耍拳,佢只是,我問佢你識唔識,佢就話"唔知呢",但今晚又突然話"媽咪、你過來我有野教你,一齊講一齊做" ---原來就是"耍拳"D細路真反斗。

原帖由 ccarolcchan 於 09-11-5 09:08 發表
你他就好啦. 我隻死仔...問親佢學校d野都話唔知. 只係佢突然情緒到,先耍2招拳or念2句三字經.我一聽到就不斷讚佢想佢耍/唱多d. 不過佢經常都笑一笑然後話唔知.食飯前右從未
唱過感謝主.成日都玩我.正衰仔!!!

...

唔該晒你琳媽

原帖由 sammilamyy 於 09-11-25 14:14 發表
檸檬組家長

有各級分隊相片了!

琳媽

回覆 2# ines.yingying 的文章

HI,

各位你們好,上星期老師打電話給我之時我順便問吓老師仔仔在校情況,他說早前上堂之時已評估了,所以我不太明下月12日評估日是咩意思?
‹ 上一主題|下一主題