用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德信中學
go

德信中學 [複製鏈接]

原帖由 kswiss 於 11-6-6 22:04 發表
有冇人知呢間學校如何? 校風, 成績如何?

純男,校風幾好。附近街坊對 e 間評價幾高下。
成績唔講都唔知,原來都唔錯。

原帖由 km1357 於 11-6-8 16:48 發表
成績就唔知, 不過係馬鐵見過好多次該校學生行為 (可能係男校), 我同我老婆都有個想法, 第時呀仔成績真係唔掂都唔會考慮呢間學校, 寧可去搵間中中, 馬祟d學生都好過佢多多聲. ...

我反而同你相反。
其實間間學校都有 ed 學生,可能你冇見過佢d學生啦,係富安、錦泰d角落頭,行為同 band3 尾嗰啲差唔多。
德信 d 男仔最多講下粗口,推撞下,同佢爭好遠喎。ed 男拔 d 男仔都有啦~
總之,入佢就要入精 ling 班。

林大有部份學生的行為,同間學校的外表勁唔配合囉!
當然亦有 d 係好架啦。但總體不及德信囉~

原帖由 1999 於 11-6-10 16:14 發表
當然德信好過林大輝啦,我去過林大輝聽簡介會,話好注重學生d體育or設計,成讀最好B,講真,如果個細路文又得,武又得,就唔使比2仟元學費,去左考體藝啦!不過間校社又幾覩.又係同樣比2仟,德信好似正路讀書d.
你哋有冇関於 ...

你識咁諗就得啦~
我怕你聽 d 人網上亂 up 咋~

原帖由 1999 於 11-6-11 23:00 發表
多謝你哋聽我講嘢.
本來好積極同呀仔想學校,点知剛剛看出電視播出xx大凶兆,真係有誤導成份,越看越怕,如果世界未日,仲咁勤力讀書仲乜,去玩啦!

我都有看,特別係朱因。
ed 野時不時都有人出來講,如果唔中,ed人就暫時消失,等風聲冇咁緊,佢地又出過黎講世界未日嗰啲野,好厚面皮。
如果我係ed人,信明年12月就係,我根本唔會浪費一個鐘頭時間上電視台吹水;亦唔會介意乜野癌病、愛之病嗰啲,總之就玩盡佢,費時到時後悔。還惦到時有事冇事都一樣~
由e 一秒鐘起,每一秒都唔好浪費,唔好慳 d 錢,要玩盡以後每一秒,用曬(甚至問人借) d 錢佢。
但係,到左出年,發覺比人 fake 在,原來乜事都冇,咁你點?浪費左既時間、機會問邊個賠番比你?
‹ 上一主題|下一主題